Bíró Dániel

Ezt üzeni Bíró Lajos és Bíró Dániel a szakácsok fiatal...

Ahogy a színész nem szíveli a szövegtanulást, a báros menekülne a standolástól, a titkár szabadulna az iktatásoktól, úgy a konyhán is van néhány gyűlölt mozzanat. Az éttermek szívében mégsem a hidegpálya teendőivel van a legnagyobb gond jelenleg, hanem a hozzáállással. Nem lehet egyből a legkreatívabb, csillogó munkafolyamatokra lépni, sok alázatra és rutinra van szükség. Bíró Lajost, a Vendéglő a Kisbíróhoz és a Buja Disznó(k) tulajdonosát és fiát, a feltörekvő ifjú séfet, a budai étterem konyhafőnökét, Dánielt kérdeztük hozzáállásról, a fiatalok lendületéről, oktatásról és lehetőségekről.

Pákozdi Nóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!