almatorta

Gála, starking, idared – tudd meg, melyik almafajta mire jó

„Az alma valójában egy unalmas gyümölcs, mindig ugyanolyan" – gondolják sokan, de tévednek. Kétségtelen, hogy ez a hétköznapokban leggyakrabban használt gyümölcs, éghajlatunkon remekül terem, és fogyasztjuk is nagy mennyiségben, ez mégsem jelenti azt, hogy ne lenne rendkívül változatos nemcsak az elkészítése, hanem már maga az alapanyag is. Lássuk, melyik fajta mire való!

Szekeres Dóra

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!