Ribizliszörp

Leírás

A ribizli magas C-vitamin tartalmú, fanyar ízű bogyós gyümölcs. Számtalan módon felhasználható a konyhában, például készíthetünk belőle szörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A ribizli vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ép, feszes szemű gyümölcsöt vegyünk. A ribizliszörp készítés időigényes munka, hiszen az alaposan megmosott fürtökről egyenként kell leszednünk a szemeket. A ribizliszörp készülhet nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamintartalmából. Mindkét esetben érdemes egy kis mennyiségű tartósítószerrel készíteni annak érdekében, hogy hosszabb ideig elálljon. A ribizliszörpöt fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva, de ízesíthetünk vele édes süteményeket, desszerteket is.

Ribizliszörp
303
Kalória
-
Fehérje
78g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
70g
Cukor

100 g Ribizliszörp

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

78 g

víztartalom

0 g

gramm ribizliszörp?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

70 g

vitaminok

0 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...