Ribizliszörp

Ribizliszörp

Leírás

A ribizli magas C-vitamin tartalmú, fanyar ízű bogyós gyümölcs. Számtalan módon felhasználható a konyhában, például készíthetünk belőle szörpöt is. A szörpkészítés egyik módja a gyümölcsök hosszabb távú tartósításnak. A ribizli vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy ép, feszes szemű gyümölcsöt vegyünk. A ribizliszörp készítés időigényes munka, hiszen az alaposan megmosott fürtökről egyenként kell leszednünk a szemeket. A ribizliszörp készülhet nyersen vagy főzve, ám ha megfőzzük, akkor a gyümölcs veszít vitamintartalmából. Mindkét esetben érdemes egy kis mennyiségű tartósítószerrel készíteni annak érdekében, hogy hosszabb ideig elálljon. A ribizliszörpöt fogyaszthatjuk vízzel vagy szódavízzel hígítva, de ízesíthetünk vele édes süteményeket, desszerteket is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

0 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek