Koffeinmentes kávé

A kávé a víz után a legtöbbet fogyasztott ital a világon, elsősorban koffeintartalma miatt isszák. Sokak azonban, általában egészségügyi megfontolásból döntenek az ideg-, szív-, és érrendszert egyaránt stimuláló koffein fogyasztásának mérséklése mellett. A koffeinmentes kávé íze semmivel sem rosszabb, mint a koffeintartalmú változatának, aromája is hasonló, így az ital élvezete megmarad a koffein mellékhatásai nélkül. A koffeint még a pörkölés előtt, a zöld szemekből vonják ki a kávéból. A koffein kivonásának több módja is létezik, például a vízbe áztatott kávészemekből egy olyan anyaggal vonják ki a koffeint, amely először kioldja, majd megköti azt. A koffeinmentes kávé felhasználási módja megegyezik a koffeint tartalmazó kávééval. Ihatjuk magában, készíthetünk belőle különböző alkoholos, vagy alkoholmentes italokat, illetve felhasználhatjuk például édes sütemények, desszertek készítéséhez.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A héten már elő kellett vennünk a dzsekiket, könnyű kabátokat, ugyanis megérkezett az ősz. A vastagabb ruházat mellett segíthet még egy-két savanyú káposztás étel is: vigyük be velük a C-vitaminunk egy részét.
NosaltyNem kevés, mintegy 500-550 ezer tonna teremhet idén a legfinomabb és legklasszikusabb őszi pite alapanyagából, ami végre egy jó hír a sok rossz között.
NosaltySzeptember 30-án került sor az idei tökmérő versenyre, ahol egy igazi óriástök győzedelmeskedett.
NosaltyAz őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!
Nem kell sokat bajlódni a mai ebéddel, mégis isteni ízeket, csodás textúrákat kapunk majd ajándékba. Készítsünk tarhonyalevest, sült karfiolt és vaníliás desszertet.
Mintha csak fellapoznánk a nagymama régi, kopottas, szamárfüles receptkönyvét: olyan érzés lesz végigenni a most következő hét ebédjeit. Gazdag levesek, komfortos raguk és ízes tészták várnak ránk, gyors elkészítési idővel.