A rosé egy speciális borfajta, amelynek készítése során a kékszőlők fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában levő színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. A világ bortermelésének mindössze 3-4%-át teszik ki a rosé borok, és ez a mennyiség fedezi is a szükségleteket. A bor cukortartalma attól függ, hogy mennyi cukor marad vissza benne az erjedés után. Természetesen a maradék cukor mennyisége az erjesztés során befolyásolható. A félédes borok cukortartalma 12-45 g/l. Általában hideg előételekhez, gombából készült ételekhez ajánlott.
Mindegy, hogy krumpliról, kelről vagy csirkemellről beszélünk, a rakottas ételek legfőbb lényege a szaftosság. Persze nem könnyű ezt megőrizniük, főleg nem egy olyan tűzforró környezetben, mint a sütő. Jöjjenek a legnagyobb bakik!
A cukormentes piskótatekercs talán nem a leggyakoribb receptfajta, mégis akad belőle egy-kettő. Ezek jól jöhetnek olyankor, ha épp diétázunk, vagy olyannak sütünk, aki speciális étrendet követ.
Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!
Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!