Borbolya

Borbolya

Leírás

Számos fajának C-vitaminban gazdag, fanyarkás ízű termése ehető, az arab országokban árulják aszalva is. Készítenek belőle lekvárt, szirupokat, borok készítéséhez is felhasználják, gyógynövény is. Íze hasonlít a vörös áfonyáéhoz, de kicsit savanykásabb és nem annyira kesernyés. Termését augusztus-szeptemberben gyűjtjük. A cserje más részeit mérgező hatása miatt ne használjuk fel. Forrás: Telex

Mikor vegyem

Bármikor.

100g Borbolya

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm borbolya?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

2 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...