Borbolya

Számos fajának C-vitaminban gazdag, fanyarkás ízű termése ehető, az arab országokban árulják aszalva is. Készítenek belőle lekvárt, szirupokat, borok készítéséhez is felhasználják, gyógynövény is. Íze hasonlít a vörös áfonyáéhoz, de kicsit savanykásabb és nem annyira kesernyés. Termését augusztus-szeptemberben gyűjtjük. A cserje más részeit mérgező hatása miatt ne használjuk fel. Forrás: Telex
Bármikor.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A szezont kimaxolva eperkrémlevest készítünk, amit először uborkás tócsni, majd káposztás rétes követ.
NosaltyA mosószer és a tojáshéj keveréke sokaknak bevált házi praktika, ráadásul nem is akármire!
Németh Orsi(Szinte) mindannyian csináljuk, pedig ezzel a szokással többet ártunk, mint gondolnánk.
Szabó AnnaSokan észre sem veszik, pedig szó szerint a lábuk előtt hever ez a szuperélelmiszer.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ezekkel az élelmiszerekkel csínján kell bánni, mert könnyedén okozhatnak károkat az egyik legfontosabb szervünkben, a májunkban.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.