Zöldbabos kocka, amit még a legfinnyásabb zöldségutálók is megesznek

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Hívhatnánk felfújtnak, ha több tojást teszünk bele, és a sárgáját a fehérjétől külön választva habosítjuk ki, talán magasabbra is emelkedik, de ki bánja, hogy lesüppedt a teteje, ha ilyen finom? Nem kell megállapítanunk, hogy mikor illik fogyasztani a zöldbabos kockát, hiszen reggelire, könnyű ebédnek vagy vacsoraként is tálalhatjuk.

Zöldbabos kocka, a receptért kattints a képre!

A másik étel, amihez hasonlíthatjuk, egy sütőben, burgonya helyett babbal készített tortilla, amit az edény miatt akár casserole-nak is titulálhatunk. Hagyjuk a megnevezéseket, a helyes név kitalációkat, inkább nézzük, mitől lesz olyan fincsi ez a zöldséges fogás!

Zöldbab

Imádjuk a rakott babot. Nemrégiben készítettem egy olyan olasz receptet, amely a hagyományos tojásos-tejfölös variánstól eltér, és nagyon izgalmas, erőteljes ízvilágú. Azért nagyszerű ez a babféle, mert a fejtett babtól eltérően nem fúj fel, tehát akármikor ehetünk belőle, nem csak este, ha már nem tervezzük elhagyni a lakásunkat.

Tipp: Hidegen és melegen is tálalhatjuk, előételként vagy köretként is megállja a helyét, kínáljunk mellé illatos, száraz fehérbort.

Zöld

A zöldbab gyönyörű, élénk zöld színét meg tudja tartani hőkezelés után is. Ha pároljuk, erre kevesebb az esély, így érdemesebb blansírozni, pár percre forrásban lévő vízbe, majd jeges vízbe dobni. A vízbe cseppenthetünk egy kis citromot is a biztonsnág kedvéért. Ehhez a recepthez is tudjuk ezt az eljárást alkalmazni.

Isteni zöldbabos kocka, receptért katt a képre!

Zöldfűszerek

A zöld szín további biztosításáért a megfelelő zöldfűszerek is szavatolhatnak. A tojáshoz turmixoljunk petrezselymet és bazsalikomot, ezek színben és ízben is adományozó kedvűek. Frissebbé, üdébbé és még nyáriasabbá teszik a zöldbabos kockát.

Tipp:

készíthetünk párolt hagyma és fűszerek hozzáadásával paradicsommártást mellé, ha ezzel tálaljuk, még mutatósabb és finomabb.

Gluténmentes

Liszt nem kerül a zöldbabos kocka alapmasszájába. Helyette pecorinot reszelünk bele, nem keveset, ez egy kicsit megdobja a költségeket, tehát ez nem lesz túl olcsó fogás. Rábeszélni így mindenkit nem lehet, de talán a képek eladják különösebb marketing nélkül. Pecorino helyett használhatunk más kemény sajtot, mint például parmezánt vagy grana padanot. A lényeg, hogy szinte porladjanak reszeléskor, a túl zsíros sajtok ugyanis elnehezítik a tésztát.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!