A világ legdizájnosabb éttermei

Milyen egy jó étterem? Alap, hogy ízletes ételeket és italokat szolgáljanak fel, a pincérek pedig legyenek készségesek, de mi kell még?

Kellemes adalék például, ha a háttérben szólvalami kellemes muzsika, ami semmiképp sem zavaró...és természetesen a belső dizájn is döntő fontosságú!

A boredpanda nemrég rukkolt elő 20-as listájával, amiben a világ legizgalmasabb éttermei szerepelnek. Hogy mi alapján állították össze a listát, és hogy ez mennyire hivatalos, azt nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy kicsiny hazánk nem kapott helyet a listán, Mumbai, Svédország és Spanyolország viszont kétszer is szerepel rajta.Következzenek hát az ámulatba ejtő díjnyertes éttermek és pubok – a minimáltól a steampunkig.

HR Giger Museum Bar, Gruyères, Svájc

HR Giger, az Alien szülőattya által tervezett étterem a Giger múzeumban kapott helyet. Ez a közeg szinte teljesen túlvilági hatást kelt. A barlangszerű teret a csontvázak és csigolyák általi boltívek alakítják ki, ami már-már hátborzongató és egyben fantasztikus élményt nyújt – olyan, akár egy ódon vár.

Truth Cafe, Fokváros, Dél-Afrika

Ebbe a pubba betérve csodás kézműves kávék mellett gyönyörködhetünk a steampunk jegyekkel ellátott belső térben. Ezt az enteriőrt még Sherlock és Wattson is megirigyelné.

A rengeteg fém, mint például a bádog vagy a réz, illetve a bőrfelületek rendkívül jól megférnek egymással. Elsőre azt gondolnánk, hogy ezeknek az anyagoknak köszönhetően rideg lesz az összhatás, pedig épp az ellenkezője történik: a meleg színek csak úgy hívogatnak ebbe a hangulatos kis kávézóba.

Jane étterem, Antwerpen, Belgium

Ez az étterem nem máshol található, mint egy felújított templomban. Kissé bizarr már a gondolat is, nem beszélve a mexikói koponyára emlékeztető szimbólumról a boltív alatt, azonban – groteszk ide vagy oda – hány ember mondhatja el magáról, hogy egy templomban borozott?

Bicycle bár, Bukarest, Románia

Talán ez a világ áll közelebb hozzánk, magyarokhoz, hiszen stílusában leginkább a mi kis büszkeségeinkre, a romkocsmákra emlékeztet, valamivel igényesebben kialakítva.

Cafe Ki, Tokyo – Japan

Mi az? Kicsi, fekete-fehér, vannak benne fák, mégis olyan mintha egy lakásban lennél? A Cafe Ki! Stílusa letisztult, egyszerű, mégis van benne valami lenyűgöző, megnyugtató és átlátható. A teret igazából az emberek töltik meg élettel, ruháikkal, és az asztal mellett elhelyezett fa karnisokra akasztott kabátjaikkal, így a térben folyton változhatnak a színek, anélkül, hogy egy idő után unalmasnak látnánk a helyet.

Még több képet az éttermekrőlitt találtok!

(Via: Bored panda)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek