Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6+2 hely, ahol soha nem porszívózol, pedig nagyon kellene

Biztosan sokan nekiálltatok már a tavaszi nagytakarításnak. Ilyenkor nagy szerepet kap a porszívó, amit szinte biztos, hogy nem vetünk be az összes helyen.

Porszívózni nem mindenki szeret, pedig bárki mondjon bármit, ez a háztartási kisgép az egyik leghasznosabb dolog minden otthonban. Szőnyeg, padlószőnyeg, parketta vagy kőburkolat, minden felületről tökéletesen tünteti el az összegyűlt port és koszt.

De biztos, hogy mindenhol használjuk, ahol csak lehet? Nem valószínű. A következőkben 6+2 olyan helyet mutatunk az otthonodon belül, ahol sokszor el kéne a porszívó segítsége. 

1. Matracok

A matracok tisztítása sosem egyszerű, a hatalmas, tömött és nehéz szivacsot ugyanis nagyon nehéz elmozdítani a helyéről, így kirázni sem lehet úgy, mint egy takarót. Az ágynemű cserélésénél érdemes átmenni a matracon porszívóval, használd ehhez az eszközhöz mellékelt kisebb, de a normál porszívófejre hasonlító elemet. 

2. Függönyök

Tudjuk, a függöny sem egyszerűen takarítható eleme a lakásnak, pedig az ablakon keresztül beszálló por egy része ezen a textílián tapad meg. A kárpittisztító fejjel a függönyön sem lesz nehéz átmenni, ráadásul még a karnisról sem kell leszedni azt. 

Ez is érdekelhet!

9 tipp, hogy hatékony legyen a tavaszi nagytakarítás

3. Könyvespolcok és könyvek

Hiába vannak telerakva a polcok könyvekkel, kedvenc olvasmányaink tetejére olyan könnyedséggel száll be a por, mint egy teljesen üres polcra. A könyvekkel teli polcok tisztítására vedd le a porszívócsövet, így egyszerűen bejuthatsz a szűk helyekre is. 

4. Mennyezeti ventilátor

Sok háztartásban a mai napig megtalálhatóak a mennyezeti légkeverők, amelyeket főleg a tavaszi, illetve a nyári szezonban használunk, így csaknem fél évig mozdulatlanul várnak az új szezon eljövetelére. Ez alatt az idő alatt a keskeny lapátokon rengeteg por tud felgyülemleni, ami az első bekapcsoláskor havazáshoz hasonlóan szóródik szét az egész lakásunkban. Éppen itt az ideje, hogy egy létrát vagy széket kapj magad alá, és pár gyors mozdulattal eltüntesd a port otthonod magasabban fekvő pontjain is. 

5. Szűk rések

Hiába ér szinte teljesen a földig az ágy, a szekrények vagy a polcok alja, a por a legszűkebb réseken is áthatol. Használd a porszívó réstisztító fejét vagy csak szimplán a porszívó csövét, és ne feledkezz meg a legkisebb helyekről is kiszívatni a koszt. 

6. A polcok, hangszórók, lapos felületű tárgyak

Nincs az a portörlő rongy, ami olyan jól funkcionálna, mint egy porszívó, éppen ezért érdemes a felsorolt tárgyak tetején is gyengéden átmenni a porszívóval, törékeny bútoroknál vagy tárgyaknál viszont (a biztonság kedvéért) maradjunk az egyszerű portörlőrongynál. 

+2 a számítógép oldala és a billentyűzet

Aki asztali géppel rendelkezik szánjon egy fél pillanatot arra, hogy a számítógép dobozának oldalára tekint. A szellőzőréseken könnyen megtapad a por, ezt a tisztaság és a számítógép érdekében is érdemes eltávolítani, valamint a billentyűzetbe beszállt port és koszt is jó, ha száműzöd néhány egyszerű mozdulattal. 

EZ IS ÉRDEKELHET:

via: apartmenttherapy 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flancos
Flancos Tue, 2019-04-02 13:47

Azt hiszem ,hogy én biztosan az agyadra mennék néhány porszívózási szokásommal!