Vicces trükk banánnal!

Szeretnéd lenyűgözni gyümölcsfóbiás gyerekeidet egy vicces trükkel? Ha így kínálod nekik a banánt, biztosan megeszik!

Az interneten barangolva sokszor belefutok különböző videókba, amiről csak az jut eszembe, hogy istenem, egyeseknek mennyi idejük van... A következő videóról is ez jutott eszembe elsőre - ki az a pihent agyú - vagy éppen roppant kreatív - egyén, aki ezt kitalálta? El kell azonban ismernem, hogy kedves trükk, és el tudom képzelni, hogy kisebb gyerekeket megmosolyogtat, és esetleg gyümölcsevésre is serkent. És mivel lassan úgyis itt a banánszezon, nézzük, hogy tudsz a gyermekeidnek olyan banánt kínálni, amit ha felbontanak, már elő van szeletelve?

A dolog lényege a következő: fogunk egy ép, egészséges, nem túlérett banánt, amin még nincsenek barna foltok - tehát valószínűleg ép a húsa. Fogjunk egy hosszabb, de nem túl vastag varrótűt. Keressünk a banán oldalán egy vékony csíkot. A csík mentén fogunk dolgozni! Szúrjuk a tűt a banánba, ügyelve arra, hogy a másik oldalán ne jöjjön ki a tű, de végigérje. Óvatosan kezdjük el jobbra-balra mozgatni, míg át nm vágta a húsát. Ha kész, 1-2 centivel lentebb kezdjük újra. Ha az egész banánt "felkarikáztuk" az ujjunkkal simítsuk el a tűnyomokat, adjuk oda a gyerkőcnek a banánt, és lessük az arcát, ahogy kibontja! Arra az egyre figyeljünk, hogy a "trükk" és a fogyasztás között ne teljen el sok idő, hiszen a levegőtől a "sérült" banán gyorsan barnulni kezd. Jó mókát!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...