Vicces trükk banánnal!

Szeretnéd lenyűgözni gyümölcsfóbiás gyerekeidet egy vicces trükkel? Ha így kínálod nekik a banánt, biztosan megeszik!

Az interneten barangolva sokszor belefutok különböző videókba, amiről csak az jut eszembe, hogy istenem, egyeseknek mennyi idejük van... A következő videóról is ez jutott eszembe elsőre - ki az a pihent agyú - vagy éppen roppant kreatív - egyén, aki ezt kitalálta? El kell azonban ismernem, hogy kedves trükk, és el tudom képzelni, hogy kisebb gyerekeket megmosolyogtat, és esetleg gyümölcsevésre is serkent. És mivel lassan úgyis itt a banánszezon, nézzük, hogy tudsz a gyermekeidnek olyan banánt kínálni, amit ha felbontanak, már elő van szeletelve?

A dolog lényege a következő: fogunk egy ép, egészséges, nem túlérett banánt, amin még nincsenek barna foltok - tehát valószínűleg ép a húsa. Fogjunk egy hosszabb, de nem túl vastag varrótűt. Keressünk a banán oldalán egy vékony csíkot. A csík mentén fogunk dolgozni! Szúrjuk a tűt a banánba, ügyelve arra, hogy a másik oldalán ne jöjjön ki a tű, de végigérje. Óvatosan kezdjük el jobbra-balra mozgatni, míg át nm vágta a húsát. Ha kész, 1-2 centivel lentebb kezdjük újra. Ha az egész banánt "felkarikáztuk" az ujjunkkal simítsuk el a tűnyomokat, adjuk oda a gyerkőcnek a banánt, és lessük az arcát, ahogy kibontja! Arra az egyre figyeljünk, hogy a "trükk" és a fogyasztás között ne teljen el sok idő, hiszen a levegőtől a "sérült" banán gyorsan barnulni kezd. Jó mókát!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.