Vicces trükk banánnal!

Szeretnéd lenyűgözni gyümölcsfóbiás gyerekeidet egy vicces trükkel? Ha így kínálod nekik a banánt, biztosan megeszik!

Az interneten barangolva sokszor belefutok különböző videókba, amiről csak az jut eszembe, hogy istenem, egyeseknek mennyi idejük van... A következő videóról is ez jutott eszembe elsőre - ki az a pihent agyú - vagy éppen roppant kreatív - egyén, aki ezt kitalálta? El kell azonban ismernem, hogy kedves trükk, és el tudom képzelni, hogy kisebb gyerekeket megmosolyogtat, és esetleg gyümölcsevésre is serkent. És mivel lassan úgyis itt a banánszezon, nézzük, hogy tudsz a gyermekeidnek olyan banánt kínálni, amit ha felbontanak, már elő van szeletelve?

A dolog lényege a következő: fogunk egy ép, egészséges, nem túlérett banánt, amin még nincsenek barna foltok - tehát valószínűleg ép a húsa. Fogjunk egy hosszabb, de nem túl vastag varrótűt. Keressünk a banán oldalán egy vékony csíkot. A csík mentén fogunk dolgozni! Szúrjuk a tűt a banánba, ügyelve arra, hogy a másik oldalán ne jöjjön ki a tű, de végigérje. Óvatosan kezdjük el jobbra-balra mozgatni, míg át nm vágta a húsát. Ha kész, 1-2 centivel lentebb kezdjük újra. Ha az egész banánt "felkarikáztuk" az ujjunkkal simítsuk el a tűnyomokat, adjuk oda a gyerkőcnek a banánt, és lessük az arcát, ahogy kibontja! Arra az egyre figyeljünk, hogy a "trükk" és a fogyasztás között ne teljen el sok idő, hiszen a levegőtől a "sérült" banán gyorsan barnulni kezd. Jó mókát!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek