Vegyük fel a versenyt az ünnepi pluszkilókkal!

Ünnepek = + 2-3 kg? Nem kell megijedni, nem kell megtorpanni, csak oda kell figyelni, és akkor könnyen megszabadulhatunk a hirtelen jött pluszkilóktól.

Az új év első napjaiban, az őrült karácsonyi és szilveszteri lakmározások után, némi másnaposság mellett lassan magunkhoz térve gyakran konstatáljuk, hogy sem a tükör, sem a mérleg nem azt mutatja, amit látni szeretnénk. Ami talán még ennél is rosszabb, hogy közérzetünk romlása is egyenes arányban áll az elmúlt hetekben elfogyasztott ételmennyiséggel. Az ünnepi bakik azonban igen könnyen orvosolhatók, csupán néhány apróságot kell betartanunk, és a decemberi pluszkilók olyan gyorsan mennek, ahogy jöttek is.

1. Lépjünk túl az ünnepeken!

A legfontosabb, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, amiért picit elengedtük magunkat. Ne felejtsük el, nem karácsony és szilveszter, hanem szilveszter és karácsony alatt hízunk meg, ha nem vigyázunk táplálkozásunkra! Akármennyire tűnik megfelelően ünnepélyes napnak a január elseje a fogyókúra elkezdéséhez, semmi nem fog történni, ha például negyedikén kezdünk neki a dolognak.

Olvassátok el a tavalyi legnépszerűbb fogyókúrás cikkeinket is!:

Fogyókúra téma? Ezeket szerettétek 2015-ben!

2. Maradékmenedzsment

Mi legyen a maradékokkal?

Amikor kinyitjuk a hűtőt, esetleg belépünk a spájzba, még most is halomban állnak a rétesek, bejglik, a rengeteg húslevestől, töltött káposztától pedig a hűtőszekrény roskad.

Nem kötelező azonban mindent elpusztítanunk, lehet, hogy kollégáink örömmel fogják venni, ha némi sütivel lepjük meg őket az első munkanapon, a húsleves pedig tökéletes alapléként szolgálhat, ha lefagyasztjuk későbbre. A maradékok behabzsolása helyett igyekezzünk minél hamarabb visszatérni ahhoz a rendszerességhez, ami karácsony előtt életünk része volt. Lehetőleg együnk naponta 3-5 alkalommal, figyeljünk rá, hogy ne éhezzünk (akármennyire is tűnhet gyors megoldásnak a fogyáshoz, hosszútávon csak a jojóeffekthez járul hozzá).

3. Mozgás!

Sokan mellőzik a mozgást a téli hónapokban, pedig egy kiadós séta a gyerekekkel, vagy egy csoportos óra kipróbálása a fitneszteremben nemcsak fizikai, de mentális állapotunkra is jótékony hatással lehet, így igazán energikusan indulhatunk neki a 2016-os évnek!

+1. Folyadék

A megfelelő mennyiségű, kalóriamentes folyadék fogyasztása is segítségünkre lesz, fenntartja hidratáltsági állapotunkat, emellett telít is. Válasszuk a csapvizet, ásványvizet, cukormentes gyümölcs- vagy zöldteákat.

Nem fontos tehát, hogy ma, holnap, vagy jövő hét hétfőtől vágunk az új életmódba (azért persze ne halogassuk a végtelenségig, minél előbb, annál jobb), a lényeg, hogy tegyünk magunkért, legyen újra az egészséges életmód mindennapjaink része!

Címlapról ajánljuk

További cikkek