Februári első blogger vendégünk az Albi Gasztro. A tavalyi fantasztikus oreós-csokoládés pite után most egy családi recept továbbfejlesztett változatát osztják meg velünk.
Egy jól bevált családi receptet fejlesztettem tovább. Biztos vagyok benne, hogy otthonról hoztam magammal, hogy ennyire szeretek kísérletezni az ízekkel. Nem tagadom, hogy anyukám mestere az ilyen fogásoknak, apukám pedig az egyik legnagyobb kritikusom. Ezért igyekszem mindig ellesni tőlük a fortélyokat. Jól szórakozom, mikor meglepem őket a saját receptjükkel, amit én álmodok újra és utána még az ujjukat is megnyalják. Így esett erre a választásom, tulajdonképpen érzelmileg is kapcsolódom ehhez a menühöz, már ha ez lehetséges. Tudat alatt felidéz rengeteg emléket. Azért is szeretem, mert gyorsan elkészíthető és tetszőlegesen variálható. Sosem tudok eleget készíteni belőle.
A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé pirítsuk arany barnára egy forró serpenyőben, közben sóval, borssal ízesítsük. Ha szépen megsültek, a másik felüket is pirítsuk meg kicsit, így sütéskor nem fognak kiszáradni. Serpenyővel együtt (ha fém a nyele) tegyük 30 percre 180°c-ra előmelegített sütőbe. Ha a serpenyő nem tehető a sütőbe, fektessük a combokat egy tepsibe és öntsük rájuk a kisült pecsenyezsírt. Tegyünk melléjük egy fej hagymát és két egész almát. Fedjük le alufóliával, hogy sülés közben átjárják az ízek. A 30 perc lejárta után vegyük le a fóliát és csorgassunk a húsokra mézet, befejezésként pedig még 10-15 percig süssük.
Amíg a hús sül, készítsük elő a tócsnit. A meghámozott krumplikat mossuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a 2 tojást, a curryt és a lisztet. Alaposan keverjük át, hogy a fűszerekből mindenhová jusson. Egy serpenyőben forrósítsuk olajat, közben formáljunk maréknyi golyókat a reszelt krumpliból és a két tenyerünk segítségével nyomjuk laposra. Forgatólapát segítségével mindkét felét süssük arany barnára. Édes-chili szósszal tálaljuk.
Hámozzuk meg a répákat és kevés főzővízben főzzük félpuhára. Mikor elkészülnek, fektessük egy tepsibe és vágjunk mellé almakockákat. 170°C-os sütőben letakarva süssük 20 percig, majd forgassuk át mézben és süssük fólia nélkül további 15 percig . Kb. 5 perccel a sütésidő lejárta előtt szórjuk meg szezámmaggal. Fontos, hogy a legvégén adjuk hozzá, mert különben megéghet.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Sokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Ezen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...