Várd vidáman a húsvétot!

A húsvéti asztalon mindig van tojás - miért ne készíthetnénk őket idén vidám formában?

Minden ünnepnek megvannak a maga díszítő elemei - a karácsonyé a toboz, fenyő és fagyöngy, az arany és az ezüst szín. Mégis, annak ellenére, hogy a karácsonyra sokkal nagyobb iparág épül, a húsvéti dekoráció valahogy sokkal kedvesebb. Itt a tavasz, végre melegszik az idő, a fák is elkezdtek virágozni - természetes, hogy a húsvéti asztalt is ennek a szellemében tervezzük vidámra, tavasziasra. idén különösen nagy mázlink van - tulipánt még találunk, a nárciszok megjelentek, sőt, már az aranyeső is virágzik.

A töltött tojáscsibék receptjét itt találod

A húsvét amúgy is kedvez azoknak, akik szeretik dekorálni az ünnepi menüt - a hidegtál kifejezetten az a műfaj, amelyben szabadjára engedhetjük az alkotói fantáziánkat. Persze nem lehet elvárni mindenkitől, hogy órákat töltsön a húsvéti hidegtál díszítésével, de ha mégis van egy szusszanásnyi időnk arra, hogy kicsit extrább legyen az ünnepi menü, akkor érdemes rászánni azt a plusz húsz percet.

A tojásegérkék receptjéért ide kattints

Pontosan ennyi idő alatt készül el a két mókás tojásvariáció, a töltött tojáscsibe és a tojásegér. Sokan készítenek töltött tojást az ünnepre, így a csibék tulajdonképpen csak ötletként szolgálnak, hiszen gyakorlatilag bármivel megtölthetőek. Arra kell csak ügyelni, hogy a krém jó sűrű legyen - máskülönben nem bírja el a tojáskalapot. A tojásegérnél még ennyi dolgunk sincsen, főleg annak ajánljuk, aki a sima főtt tojást preferálja az ünnepi asztalon. Különösen nagy sikert arathat mindkettő, ha gyerekek is lesznek az asztalnál - csak arra ügyeljünk, hogy a szemeket ne egyék meg - a bors szigorúan csak díszítésre szolgál.

Olvastad már?

Így készül a tökéletes húsvéti kalács! Tippek és trükkök kezdőknek és haladóknak.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek