Várd vidáman a húsvétot!

A húsvéti asztalon mindig van tojás - miért ne készíthetnénk őket idén vidám formában?

Minden ünnepnek megvannak a maga díszítő elemei - a karácsonyé a toboz, fenyő és fagyöngy, az arany és az ezüst szín. Mégis, annak ellenére, hogy a karácsonyra sokkal nagyobb iparág épül, a húsvéti dekoráció valahogy sokkal kedvesebb. Itt a tavasz, végre melegszik az idő, a fák is elkezdtek virágozni - természetes, hogy a húsvéti asztalt is ennek a szellemében tervezzük vidámra, tavasziasra. idén különösen nagy mázlink van - tulipánt még találunk, a nárciszok megjelentek, sőt, már az aranyeső is virágzik.

A töltött tojáscsibék receptjét itt találod

A húsvét amúgy is kedvez azoknak, akik szeretik dekorálni az ünnepi menüt - a hidegtál kifejezetten az a műfaj, amelyben szabadjára engedhetjük az alkotói fantáziánkat. Persze nem lehet elvárni mindenkitől, hogy órákat töltsön a húsvéti hidegtál díszítésével, de ha mégis van egy szusszanásnyi időnk arra, hogy kicsit extrább legyen az ünnepi menü, akkor érdemes rászánni azt a plusz húsz percet.

A tojásegérkék receptjéért ide kattints

Pontosan ennyi idő alatt készül el a két mókás tojásvariáció, a töltött tojáscsibe és a tojásegér. Sokan készítenek töltött tojást az ünnepre, így a csibék tulajdonképpen csak ötletként szolgálnak, hiszen gyakorlatilag bármivel megtölthetőek. Arra kell csak ügyelni, hogy a krém jó sűrű legyen - máskülönben nem bírja el a tojáskalapot. A tojásegérnél még ennyi dolgunk sincsen, főleg annak ajánljuk, aki a sima főtt tojást preferálja az ünnepi asztalon. Különösen nagy sikert arathat mindkettő, ha gyerekek is lesznek az asztalnál - csak arra ügyeljünk, hogy a szemeket ne egyék meg - a bors szigorúan csak díszítésre szolgál.

Olvastad már?

Így készül a tökéletes húsvéti kalács! Tippek és trükkök kezdőknek és haladóknak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!