Varázsolj mediterrán kencét pillanatok alatt, mindössze egy aprítóra lesz szükséged

Minden déli országnak megvan a maga jellegzetes krémje, Provance régiójában ez az olajbogyókrém, vagyis a tapenád. Ráadásul alig pár perc alatt kész, szóval bármikor megcsinálhatjátok. (x)

A tapenád (vagy tapenade) receptjét feltehetően több ezer éve ismeri az emberiség, ugyanis már az időszámításunk előtti időkből is maradtak fent feljegyzések nagyon hasonló receptekről. Az olajbogyó mellett kötelező jelleggel általában kerül bele kapribogyó és szardella is, maga a tapenade elnevezés is a kapri provanszi neve.

Az alapokon túl mi még citromhéjat és -levet, valamint fokhagymát is tettünk bele, így még pikánsabbá varázsolva a krémet, de tetszőleges zöldfűszerrel is feldobhatjátok, ha van otthon. Pirítósra kenve vagy kenyérfalatkákkal tunkolva igazi klasszikus, de nyugodtan tehetitek szendvicsbe, vagy csinálhattok belőle tésztaszószt, úgy is megállja a helyét.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk

További cikkek