Vannak még rendes emberek! - egy hajléktalant egész télre befizettek ebédre egy budai bisztróba

Hajléktalannak lenni mindig nehéz, de télen a legnehezebb. Szerencsére vannak még rendes emberek, akiknek fontos, hogy mások ne éhezzenek ebben az időszakban.

110 ezer forintot adott egy törzsvásárló a Margit körúti Lipóti pékség és bisztró alkalmazottjainak, hogy fél évig abból fedezzék egy hajléktalan napi ebédjét. A történet a Facebookon kezdett el terjedni, miután az egyik alkalmazott nyilvánosan megosztotta.

A bejegyzésből kiderül, a hely először ódzkodott a felkéréstől, hogy ők feleljenek egy hajléktalan ebédjéért, mert azért ez mégsem a hagyományos ételosztás. Végül nem bánták meg, hogy elvállalták, és elfogadták a pénzt a jótevőtől.

Közben jobban megismerkedtek a hajléktalannal is, akit Sándornak hívnak. A férfi 13 éve vesztette sofőr állását, miután a főnöke elhunyt. Azóta utcán él, voltak mélypontja, de 3 éve már nem iszik, minden nap tisztálkodik a szállásokon.

A történet tanulságát mindenki levonhatja magában. Remélhetőleg találkozunk még hasonlóval nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem utána is...

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?