Vakációzz otthon egy habcsóktortával!

A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.

A nyári szabadság vagy vakáció kiváló alkalmat nyújt arra, hogy olyan gasztronómiai remekművekkel kísérletezzünk, amelyekhez általában nem látnánk hozzá. Ráadásul a különösen gazdag gyümölcsszezon miatt rengeteg friss alapanyagból is válogathatunk. Az egész család nagyon fog örülni, ha valami különlegessel ünnepeljük meg a nyári pihenést.

A piros gyümölcsös habcsóktorta receptjéért kattints ide!

Ha igazán rendhagyó desszertre vágyunk, két út is áll előttünk: egyrészt dönthetünk valami egzotikusabb mellett, ám ebben az esetben az alapanyagok beszerzése nehézkesnek bizonyulhat, és ár tekintetében sem járunk jól. A másik lehetőség, hogy pénz helyet picit több időt fordítunk a konyhai sürgés-forgásra, és teljesen hétköznapi, olcsó alapanyagokból varázsolunk valami mesést. És lévén hogy a vakáció idején időmilliomosok vagyunk, ez a második út tűnik inkább járhatónak.

A fenti habcsóktorta elkészítéséhez semmi olyan nem kell, amit a piacon vagy a sarki közértben ne tudnánk beszerezni. Innentől meg már csak a két kezünkre és kreativitásunkra van szükség, a folyamat végén pedig egy olyan habcsóktortával büszkélkedhetünk, amelynek a fél világ a csodájára jár majd.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.