Vakációzz otthon egy habcsóktortával!

A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.

A nyári szabadság vagy vakáció kiváló alkalmat nyújt arra, hogy olyan gasztronómiai remekművekkel kísérletezzünk, amelyekhez általában nem látnánk hozzá. Ráadásul a különösen gazdag gyümölcsszezon miatt rengeteg friss alapanyagból is válogathatunk. Az egész család nagyon fog örülni, ha valami különlegessel ünnepeljük meg a nyári pihenést.

A piros gyümölcsös habcsóktorta receptjéért kattints ide!

Ha igazán rendhagyó desszertre vágyunk, két út is áll előttünk: egyrészt dönthetünk valami egzotikusabb mellett, ám ebben az esetben az alapanyagok beszerzése nehézkesnek bizonyulhat, és ár tekintetében sem járunk jól. A másik lehetőség, hogy pénz helyet picit több időt fordítunk a konyhai sürgés-forgásra, és teljesen hétköznapi, olcsó alapanyagokból varázsolunk valami mesést. És lévén hogy a vakáció idején időmilliomosok vagyunk, ez a második út tűnik inkább járhatónak.

A fenti habcsóktorta elkészítéséhez semmi olyan nem kell, amit a piacon vagy a sarki közértben ne tudnánk beszerezni. Innentől meg már csak a két kezünkre és kreativitásunkra van szükség, a folyamat végén pedig egy olyan habcsóktortával büszkélkedhetünk, amelynek a fél világ a csodájára jár majd.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek