Így süss cuki, utolsó pillanatos citromos-mákos minimuffint

Nem készültél időben anyák napjára? Ezt a gyors és mutatós minimuffint pillanatok alatt meg tudod sütni – mákos és citromos köszönet, ez a minimum!

Olyan receptet kerestünk, amellyel segíteni tudunk azoknak, akik nem vették észre a naptárban, hogy ezen a hétvégén vasárnap anyák napja lesz, de az utolsó pillanatban azért szeretnének valamivel előrukkolni. Ha nincs otthon mák, használjatok a minimuffinokhoz chiamagot vagy csokicseppet, aprított, sómentes mandulát, sima- vagy pekándiót.

Citromos-mákos minimuffin - receptért kattints a képre!

Tipp: ne keverd túl a tésztát, a muffinét nem kell, ha maradnak benne kis lisztesebb részek, nem történik semmi baj, ha viszont túlkevered, esetleg nem emelkedik fel rendesen.

Mák és citrom

Mitől lesz illatos és pettyes, ezáltal nagyon kelendő a minimuffin? Keverj a tésztájába egész mákszemeket, ne daráltat használj! Aztán facsard még a tésztába egy citrom levét, reszeld rá a héját. Citromlé menjen a mázba is, ha tovább olvasol, megtudhatod, mivel erősítheted még az aromáját!

Katt a képre a galériáért!

Tipp: ha még magasabb muffinokat szeretnél sütni, keverd be a tésztát este, és süsd reggel!

Magasabb, szaftosabb muffinok

Készítsd el előző este a tésztát, ha a hűtőben áll pár órát, akkor a lisztnek lesz ideje még több nedvességet magába szívni, ezáltal a kisült tészta nem szárad ki már a sütőben. A keményítőnek is van ideje dolgozni a tésztában, ez pedig segíti abban, hogy jó magasra felemelkedjen a formában, csinos gombafejet növesszen a muffin. A hűtőből kivéve azonnal töltsd meg a kapszlikat, és mehet is az előmelegített sütőbe a teli forma.

Lepd meg minimuffinnal édesanyád - receptért kattints a képre!

Máz és szórás

A legegyszerűbb máz a legjobb az (amúgy nem túl édes) citromos-mákos muffinra. Készítsd porcukorból és citromléből. Még erősebb citromillatot egy csepp citromolajjal érhetsz el. A máz tetejére pedig reszelj frissen, kezeletlen citromból citromhéjat. Szórd meg egész mákszemekkel és egy kevés citromhéjjal.

Tudtad?

A kerti szegfű szirmai ehetők: édeskések, ezért leggyakrabban gyümölcsös édességek ízesítésére használják. Torta- vagy sütikrémhez, dzsemekhez is alkalmazhatjuk, vagy kandírozva is fogyaszthatjuk.

Plusz ötlet

Vegyél szép, friss szegfűt, ez a virág ugyanis ehető, és most újból nagyon trendi, hogy csak a legutolsó nagyszerű megjelenését említsük: Anne Hathaway Met-gálás fellépőruhájának felső részén is istenen mutatott! Szóval, szedj szét egy fej virágot szirmaira, és ebből egyet-egyet tegyél a muffinokra. Próbálj színben megfelelőt, sárgát-fehéret keresni, szürkét nem találsz, sajnos, és színezettel ne is próbálkozz, ki tudja, mivel színezték...

Ha pedig nem ennéd meg, helyezd el dekorációként a citromos-mákos minimuffinok mellett az asztalon.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek