Ünnepeld a 40 éves Hello Kitty-t!

40. születésnapját ünnepli a világszerte ismert japán mesefigura, Hello Kitty. A cicának látszó figura a világ első számú cukisága, aki nem csak a gyerekeket hódította meg.  

A japán Simidzu Juko által 1974-ben, eredetileg Kitty White néven megalkotott ábra először egy műanyag pénztárcán jelent meg 1975-ben, hamarosan pedig rengeteg különböző terméket kezdtek gyártani a képmásával a virágzó "cukiságpiaci" termékekre szakosodott Sanrio cég vezetésével. 1976 óta a japán "cukiság" globális jelképpé vált, a nagy piros masnis, pár vonallal rajzolt pisze orrú cica születésnapját pedig rajongók tömegei ünneplik világszerte.

A Sanrio úgy igyekszik az élvonalban tartani Kittyt, hogy figyelemmel kíséri a közösségi trendeket és a divatot, együttműködik más népszerű karakterekkel és divatmárkákkal. A cica alapvető megjelenése nem sokat változott az évtizedek során, minden más azonban folyamatosan. Az 1980-as években már a felnőtteket is igyekezett meghódítani, ezért szakított tisztán gyermeki világával. Napjainkban Hello Kitty mintegy 50 ezer árucikken szerepel a világ körülbelül 130 országában. Lady Gaga Hello Kitty jelmezben lépett fel, a Kiss rockegyüttes pedig tavaly olyan pólót dobott piacra, melyen Kitty a zenekar jellegzetes sminkjét és öltözékét viseli.

És persze a gasztronómiát is megfertőzte az ártatlan rózsaszín kiscica: nincs lányos szülinap Hello Kitty nélkül, akit tortaként, sütiként, muffinként, marcipánszoborként, fagyiként, nyalókaként, vagy akár szusiként is megálmodnak a mestercukrászok és házi sütőbajnokok egyaránt.

Ünnepeljük együtt a 40 éves Hello Kitty-t a Ti legcukibb szülinapi tortáitokkal!

 1. 1.

  Hello Kitty torta

 2. 2.

  Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából

 3. 3.

  Gesztenyés Hello Kitty torta

 4. 4.

  Hello Kitty torta puncskrémmel

 5. 5.

  Hello Kitty torta

 6. 6.

  Gesztenyés-pudingos Hello Kitty torta

 7. 7.

  Pudingkrémes Hello Kitty torta

 8. 8.

  Hello Kitty torta Anessz konyhájából

 9. 9.

  Mogyorókrémes Helló Kitty torta

 10. 10.

  Hello Kitty csokis torta

(via MTI, címlapfotó: Flickr by camknows)

Hozzászólások (4)

aalberik

A "cicának látszó figura" valójában brit lány és nem cica :) http://www.independent.co.uk/news/hello-kitty-is-not-a-cat-after-all-9695996.html

Törölt felhasználó

Állítólag Hello Kitty nem is cica, hanem egy kislány... :)

aalberik

Nem csak állítólag: http://www.independent.co.uk/news/hello-kitty-is-not-a-cat-after-all-9695996.html A tegnapi kommentem úgy látszik elt?nt :)

Vikibabu

Jaja, bajszos kislány

Címlapról ajánljuk

További cikkek