Ünnepekkor segítsen rajtad a mikród!

Használd a mikrohullámú sütőd az ünnepek alatt, amikor folyamatosan foglalt a sütő. Így egy csomó időt megspórolhatsz!

Tudtad, hogy szinte bármiből meg tudsz főzni fél kilót mintegy 4-6 perc alatt egy mikrohullámú sütővel? Ha grillezős készülékkel rendelkezel, és foglalt lenne a sütőd vagy a sütőlapod, akkor nyugodtan használd amikrohullámúdat, de ne csak melegítésre!

1. Főzz vörösáfonya-szószt

Egytűzálló edénybenkeverj össze 35 dkg friss vörösáfonyát, 3/4 csésze cukrot és negyed csésze narancslevet avagy vizet. Helyezz rá fedőt, és főzd 7-11 percigamikrohullámú sütőben, amíg a vörösáfonya forrni nem kezd.

2. Párolj babot

Főzz fél kiló zöldbabot néhány evőkanál vízzel nyakon öntve egy lefedett hőálló edényben 4-6 percig, amíg a bab finom ropogós lesz.

3. Készíts ropogós burkot

Keverj össze 4 evőkanál puha vajat, egy csésze kekszmorzsát, negyed csésze finomra darált mogyorót és két evőkanál cukrot. Dolgozd egy üvegből készült 22 cm átmérőjű piteforma aljára és oldalára. Pirítsd meg a mikrohullámú sütődben 2-3 percig, amíg ropogós nem lesz.

4. Pirítsd barnára a mogyorót

1-1,5 csésze hámozott mogyorót egy üvegből készült magasabb edényben, például mérőedényben (ne szórd a mikrohullámúban lévő üvegtálra) piríts másfél-két és fél percig, míg illatozni kezd, és aranybarna nem lesz. Közben egyszer-kétszer keverd át, hogy mindenhol megpiruljon.

5. Posírozott körte

Egy 2,5 literes tűzálló edényben melegíts fél csésze cukrot negyed csésze vízzel és két teáskanál citromlével 2 percig, hogy a cukor felolvadjon. Majd tégy az edénybe négy meghámozott körtét úgy, hogy száruk középre mutasson. Takard le őket egy tetővel vagy folpackkal, és főzd úgy 10-12 percig, míg megpuhulnak. Végezz próbát villával.

6. Készíts pirított zsemlemorzsát

Egy üveg mérőedényben keverj össze 1 csésze szárított zsemlemorzsát 1 evőkanál olajjal vagy vajjal. Pirítsd másfél-két és fél percig, míg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy közben legalább kétszer keverd át!

7. Süss édesburgonyát

Tegyél négy közepes édesburgonyát a mikrohullámú sütő forgótányérjára, és süsd őket 10-11 percig, míg megpuhulnak.

Olvastad már?

Ez történik, ha fémet raksz a mikróba

(via GoodHousekeeping.com)

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...