Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől

Csaknem egymillió online voks után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű chips lett a Lay's szavazásán. A kapucsínó ízű burgonyasziromtól kiakadtak az amerikaiak.

A chipsverseny döntőjébe jutott új termékek július végén kerültek a boltok polcaira az Egyesült Államokban, a vásárlók közösségi oldalakon szavazhattak kedvencükre. A tavalyi verseny győztese a sajtos-fokhagymás kenyér ízű burgonyaszirom volt, amely még mindig kapható.

A wasabi-gyömbér ízű burgonyaszirom egy New Jersey-i ápolónő, Meneko Spigner McBeth ötlete volt, ő egymillió dollárt vagy az eladott termékek utáni egyéves bevétel bizonyos százalékát fogja kapni attól függően, melyik összeg a magasabb.

Ram Krishnan, a Frito-Lay's marketingfőnöke szerint a versenyből egyértelműen kiderült, hogy az amerikaiak több nemzetiségi ízre vágynak.

A döntő egyik vesztese a kapucsínó ízű burgonyaszirom lett - a terméket a világhálón szavazók közül sokan undorítónak és émelyítőnek találták. Krishnan szerint azonban az is komoly eredmény, hogy az íz bekerült a négyes döntőbe.

A verseny eredetileg az Egyesült Királyságból indult, majd 14 másik országban is megrendezték, mielőtt tavaly elérte volna az Egyesült Államokat. Szaúd-Arábiában a pizza, Egyiptomban a garnélarák, Új-Zélandon a tradicionális vasárnapi sült, míg Szerbiában az ecetes uborka ízesítésű burgonyaszirom volt a legnépszerűbb.

(via BuzzFeed/MTI)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk