Az unalom tökéletes ellenszere

A pesztó a legminimalistább, legegyszerűbb fogásból is képes nagyszerű eledelt varázsolni. Ez igaz erre a zöldborsós-pesztós rizsre is. Pofonegyszerű, könnyed vacsora.

Zöldborsós-pesztós rizs recept

A pesztó legismertebb válfaja az olaszországi Genova városából származik, de már az ókori rómaiak is kísérleteztek valami hasonlóval. A kirobbanó frissesség, amelyet a zöldfűszerek és a fokhagyma elegye kölcsönöz, képes felvillanyozni a legegyszerűbb ételeket is. Vegyünk egy kis rizottórizst, mirelit zöldborsót, főzzük össze, bazsalikomból, fenyőmagból, fokhagymából és olívaolajból készítsük el a pesztót, és máris kész a tökéletes vacsora egy ilyen meleg, késő tavaszi, kora nyári estére!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...