Az unalom tökéletes ellenszere

A pesztó a legminimalistább, legegyszerűbb fogásból is képes nagyszerű eledelt varázsolni. Ez igaz erre a zöldborsós-pesztós rizsre is. Pofonegyszerű, könnyed vacsora.

Zöldborsós-pesztós rizs recept

A pesztó legismertebb válfaja az olaszországi Genova városából származik, de már az ókori rómaiak is kísérleteztek valami hasonlóval. A kirobbanó frissesség, amelyet a zöldfűszerek és a fokhagyma elegye kölcsönöz, képes felvillanyozni a legegyszerűbb ételeket is. Vegyünk egy kis rizottórizst, mirelit zöldborsót, főzzük össze, bazsalikomból, fenyőmagból, fokhagymából és olívaolajból készítsük el a pesztót, és máris kész a tökéletes vacsora egy ilyen meleg, késő tavaszi, kora nyári estére!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?