Úgy fest, eddig mindannyian rosszul öntöttük a dobozos gyümölcslevet, EZT NÉZD!

Vannak a dobozos gyümölcslevek, hadd ne mondjunk márkát, de a két legismertebb gyártó is ilyen dobozokat használ. Na most ezekből úgy tűnik, eddig rosszul öntöttünk.

Megint a ráérő kreatívok: ha valaha gondot okozott neked, hogy zökkenőmentesen, hirtelen lögybölődések és melléöntések nélkül öntsd k a gyümölcsleved a kupakos papírdobozból, ne aggódj többé.

Kiderült, hogy ha úgy töltjük, ahogy valószínűleg eddig töltöttük mindannyian, hogy a kupak szélét tulajdonképpen a pohár szélén tartjuk, de mindenképp közelebb a pohárhoz, nem véletlen kezd el bluggyogni és nagy hirtelenséggel ki- és melléömleni.

AZ OK:

Amikor a kupakot a pohárhoz közelebb tartod, a folyadék súlya az, amitől tulajdonképpen kitolódik a dobozból nagy erőkkel, és így nem áramlik szabadon a levegő, nincs hely neki,a lukon kizárólag a gyümölcslé fér ki. Mikor hirtelen alábbhagy a nyomás, egy levegőbuborék kerül a dobozba, amitől a zavaró "blugy-blugy-effektus" létrejön, és mi melléöntjük a nedűt.

Ha a kupakot felfelé tartva öntöd a gyümölcslevet, már alapból, a kezdetektől képződik egy rés, így nyugodtan áramlik a levegő is a gyümölcslé mellett, nincs melléöntés, csak kiegyensúlyozottan folydogáló ital.

NÉZD! Egyébként kipróbáltuk, működik:

És videón:

via kitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek