Tűzifa lesz a süteményből

A Sütibank segítségével a karácsonyi szaloncukor és sütemény megvásárlásával most a rászorulókat is támogathatjuk.

Jön a Sütibank! Az új jótékonysági akció a 6000 Ft-os szaloncukrok és a hamis bejglik ellen veszi fel a harcot a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetén. A Sütibank szervezői szerint sok termék csak bejglinek vagy szaloncukornak látszik, de minőségileg nem üti meg a mércét. Éppen ezért mindenkit arra figyelmeztetnek, körültekintően kezdjék a karácsonyi bevásárlást. A magasba szökő árakat szeretné lefaragni egy új jótékonysági akció, ahol jóval 1000 Ft alatt lehet majd szaloncukrot vásárolni. A bevételt jótékony célra fordítják - közölte Éskovács Péter, a kezdeményezés egyik szervezője.

A Sütibank szakemberei azt ajánlják, hogy ismeretlen eredetű szaloncukrot ne vásároljunk, és a kimért szaloncukor vásárlásánál is győződjünk meg az eredetről. Az ilyen szaloncukrot árusító helyek gyakorta csak az árat tüntetik fel, így nem tudhatjuk, honnan származik, mi van benne, és mikor jár le a termék fogyaszthatósági ideje. A Sütibankban egyébként több fajta, Rama margarinnal készített süteményt is vásárolhatnak a látogatók, ilyen például a fatörzs szelet, amelynek eladási bevételéből tűzifát vásárolnak majd a rászoruló családoknak. A Sütibank céljai között szerepel az is, hogy felélessze az otthoni sütés hagyományát, népszerűsítse a klasszikus hazai édességeket a magyar családok és a külföldről érkező turisták körében. Idén decemberben a hungarikumnak számító bejglit állítják a népszerűsítő kampány középpontjába. Mint azt a szervezők elmondták, gasztro újságírók bevonásával 47 cukrászda bejgliét tesztelték idén. A fővárosban, a VI. kerületben található Sommer kézműves cukrászda bejglijét találták a legfinomabbnak. Az itt készülő bejglik kerülnek a Sütibankba is, amelyek bevételeiből szintén tűzifát vásárolnak majd.

A Sütibank felhívja a karácsonyi süteményeket vásárlók figyelmét arra, hogy számos helyen csak bejglinek látszó termékeket árulnak, olyan alapanyagokból, amelyek nem felelnek meg az Magyar Élelmiszerkönyvben megfogalmazott irányelveknek. A “bejgli rendeletnek” köszönhetően 2012 óta nem lehet minden tekercset bejglinek hívni. Az előírás szerint, a sütemény minimum 40 százaléka kell, hogy töltelék legyen. Egy tekercsnek legalább 250 grammnak kell lennie, héjazatán maximum 10 százalékban lehetnek repedések. Mindezek figyelembe vétele segíthet abban, hogy minőségi sütemények kerüljenek a családok asztalára. A Sütibank fiókjai egyenlőre két budapesti helyszínen, az V. kerületben, december 1-től a Városház téren, a karácsonyi vásárban és december 7-től a Mikulásgyár mellett, a Hősök terén üzemelnek majd. A későbbiek folyamán Sárváron és Balatonfüreden is nyílnak majd Rama - Sütibankok a helyi cukrászdák bevonásával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek