Ti megkóstolnátok a túróscsusza-fagylaltot?

A fagyiba fodros kocka is került, a tetejére pedig pirított szalonna!

Elsőre alig hittünk a szemünknek, de valóban túrós csuszás fagylaltot készített a székesfehérvári Damniczki cukrászda! A nevével és a várakozással ellentétben egy édes fagyiról beszélünk, ám fodros tészta és pirított szalonna is került bele – olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

A lángosfagyi után megérkezett a túrós csuszás is!

Nemrég számoltunk be a Vitorlás fagyizó díjazott specialitásáról, a sajtos-tejfölös lángosos fagyiról, de úgy tűnik, hogy a hazai cukrászok kreativitása nem ismer határokat, hiszen Székesfehérváron még az előbbi ízkombinációt is felülmúlták. Damniczki Balázs cukrász az alábbi Facebook-posztban mutatta be mutatós kreálmányát, ami egy ismerőse ötlete alapján született.

 Az alapja tejfagylalt, amibe egy pici sóval rögös túrót tettem. A hagyományos túrófagyihoz képest nincs benne citromhéj és vanília, viszont a túrós csuszához használt fodros tészta ott van a fagyiban, amit sok sóval és cukorral főztünk ki, hogy ne legyen kemény. A végén pedig kockára vágott, pirított bacon került a tetejére

– mondta el a fehérvári cukrász.

A cukrászda vendégei közül egyesek érdeklődve, míg mások kétkedve fogadták az új alkotást. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan meddig lesz a Damniczki cukrászda kínálatában a különleges fagyi, ám lehetséges, hogy hosszabb távon is kóstolhatjuk majd.

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Damniczki Cukrászda / Facebook


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek