Turmixgéptisztítás fél perc alatt

Hogyan lehet a turmixgépet pillanatok alatt patyolattisztává varázsolni? Íme a szupergyors módszer 4 lépésben, plusz 1 extra tipp a vízkő eltávolítására.

A turmixgépet minden egyes használat után szétszedni, az alkatrészeit pedig egyenként elmosogatni igencsak nagy macera. Most azonban bemutatunk egy olyan módszert, amellyel rekordidő alatt mosogathatjuk el a gépet minden használat után, így nem szárad bele semmi, és sokkal ritkábban kell szétszedni is.

  1. Töltsük félig a turmixgép tartályát forró vízzel. A csapból is engedhetünk bele, ha ez nem elég meleg, forraljunk vizet egy külön edényben vagy víz­forralóban.
  2. Tegyünk bele mosogatószert. Már egy csepp elég lesz belőle.
  3. Induljon a tisztítás! Tegyük vissza a tartályt a helyére, a tetejét szorítsuk le egy konyharuhával, majd kapcsoljuk be 10 másodpercre.
  4. És már készen is vagyunk! Öntsük ki belőle a forró vizet, öblítsük át tiszta forró vízzel, és kész is.

Ezzel a módszerrel biztos nem marad benne ételmaradék, nem szárad bele a bébiétel, és nem savanyodik bele a tej.

+ 1 Vízköves a tartály?

Csak töltsük meg a turmixgép tartályát meleg vízzel, tegyünk bele egy csepp mosogatószert, illetve egy durvára darabolt citromot. Természetesen egy kevés ecetet is használhatunk helyette, de a citromnak határozottan jobb illata van. Kapcsoljuk be a gépet egy percre.

Címlapról ajánljuk