Turmixgéptisztítás fél perc alatt

Hogyan lehet a turmixgépet pillanatok alatt patyolattisztává varázsolni? Íme a szupergyors módszer 4 lépésben, plusz 1 extra tipp a vízkő eltávolítására.

A turmixgépet minden egyes használat után szétszedni, az alkatrészeit pedig egyenként elmosogatni igencsak nagy macera. Most azonban bemutatunk egy olyan módszert, amellyel rekordidő alatt mosogathatjuk el a gépet minden használat után, így nem szárad bele semmi, és sokkal ritkábban kell szétszedni is.

  1. Töltsük félig a turmixgép tartályát forró vízzel. A csapból is engedhetünk bele, ha ez nem elég meleg, forraljunk vizet egy külön edényben vagy víz­forralóban.
  2. Tegyünk bele mosogatószert. Már egy csepp elég lesz belőle.
  3. Induljon a tisztítás! Tegyük vissza a tartályt a helyére, a tetejét szorítsuk le egy konyharuhával, majd kapcsoljuk be 10 másodpercre.
  4. És már készen is vagyunk! Öntsük ki belőle a forró vizet, öblítsük át tiszta forró vízzel, és kész is.

Ezzel a módszerrel biztos nem marad benne ételmaradék, nem szárad bele a bébiétel, és nem savanyodik bele a tej.

+ 1 Vízköves a tartály?

Csak töltsük meg a turmixgép tartályát meleg vízzel, tegyünk bele egy csepp mosogatószert, illetve egy durvára darabolt citromot. Természetesen egy kevés ecetet is használhatunk helyette, de a citromnak határozottan jobb illata van. Kapcsoljuk be a gépet egy percre.

Hozzászólások (1)

szajana

A szegf?szeget, hogy lehet kipucolni? teljesen behomályosodott! :-) Köszi!

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek