Trükkök, hogy rendesen egyen a gyerek

A te gyermekedbe is úgy kell beleimádkozni minden egyes falatot? Ne csüggedj, inkább próbáld ki az alábbi, jól bevált trükköket, és a csemetéd garantáltan nagyobb kedvvel lát neki az evésnek.

4 egyszerű trükk

  • Minél színesebb egy étel, annál valószínűbb, hogy elnyeri a gyermekek tetszését.
  • Ha már olyan életkorban vannak, bevonhatjuk őket az ételkészítésnek egy-egy fázisába (pl. csipetkeszaggatás, borsófejtés, meggymagozás, tésztanyújtás-szaggatás, lisztszitálás), ilyenkor a végeredmény biztos siker.
  • Néha vigyük el őket magunkkal a piacra, hatalmas élmény nekik, és segíthetnek a gyümölcsök-zöldségek közötti válogatásban is, így játszva tanulják-ismerik meg a friss, szezonális alapanyagokat, és alig várják, hogy otthon kóstolgathassanak a zsákmányból.
  • Lapozgathatunk velük képes szakácskönyveket, receptes füzeteket, és olykor kiválaszthatják, melyik ételt szeretnék másnap az asztalon.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek