A Story magazin Sztárdiéták különkiadásában Tóth Vera férje, Pauli Zoltán is megosztotta saját történetét fogyásáról. A séf elmondta, hogy egészségi állapota, különösen súlyosbodó refluxproblémái kényszerítették életmódváltásra.
A gyomorérzékenység sajnos családi örökség nálunk, így engem sem került el. Hosszú időn át gyógyszerekkel próbáltam enyhíteni a reflux tüneteit, több-kevesebb sikerrel. Azonban ez már nem bizonyult elégségesnek: két hónapja súlyos gyulladás alakult ki a gyomromban és a nyelőcsövemben. A fájdalom annyira erős volt, hogy szilárd ételeket szinte egyáltalán nem tudtam elfogyasztani. Minden étkezést hosszan tartó görcsök és rosszullétek követtek, akár öt-hat órán át is szenvedtem. Volt olyan eset is, amikor vezetés közben kellett félreállnom az utakon a hirtelen jelentkező hányinger miatt. Az evés szinte rettegéssé vált számomra, így végül szinte mindentől megvontam magam, hogy elkerüljem a fájdalmat
– idézte fel Pauli Zoltán.
Pauli Zoltán a tapasztalataiból kiindulva saját étrendet dolgozott ki, amelyet „szivárványdiétának” nevezett el. Nyilatkozatában részletesen elmesélte, milyen változtatásokat vezetett be a reflux tüneteinek enyhítése és a fogyás érdekében:
- elmondása szerint minden zsíros húst, például a sertéshúst, teljesen mellőznie kellett, helyette sovány húsok és halak kerültek a diétájába
- étrendjében hangsúlyos szerepet kaptak a zöldségek is, amelyeket leginkább párolva fogyaszt
- a paprika és a paradicsom tiltólistára került
- a savósajtokat viszont beilleszthette a napi menüjébe
- a legnehezebb döntés számára a kávéról való lemondás volt, mivel korábban rendszeresen, éhgyomorra kezdte vele a napjait – ami, mint utólag belátta, csak rontott a refluxán
Pauli Zoltán azt is megosztotta, hogy az étrendváltás elején komoly kihívást jelentett számára az éhségérzet leküzdése, ám idővel sikerült alkalmazkodnia az új életmódhoz.
Címlapkép: Schumy Csaba
Még több friss hír itt: