TOP 5 partiötlet és receptek Halloweenre

Ahogy a Valentin nap, úgy lassan a Halloween is beszivárog hozzánk. És miért ne szivárogjon, ha ez egy jó alkalom egy rendhagyó bulizásra? 

A Food Network tévécsatorna összeszedett néhány receptet és tippet, hogy rendezhetsz olcsón, kevés rákészüléssel partit, amiben teret kapnak a vicces és félelmetes események.

Csontváz a szekrényben

Volt már olyan, hogy sötétben valós alaknak véltél egy kabátot, vagy egy próbababa a szívbajt hoztarád? Ezt most Te is előidézheted. A vendégek érkezése előtt öltöztess fel egy partvist néhány bőruhadarabba, sapkába, az arca legyen egy lufi, amire ijesztő kifejezést festesz. Állítsd be a lakás egyperiférikus pontjára, ahol a szemünk sarkából megpillantva olyan, mintha tényleg állna ott valaki! Habiztosra akarsz menni: állítsd be egy szekrénybe (foszforeszkáló matricákkal még ijesztőbbé teheted),és kérd meg egy barátod, hogy vegyen ki onnan valamit! És várd a hatást. A WC-ben akassz fel egyrémisztő lufiarcot, úgy hogy ha valaki a tükörbe néz a mosdó felett, egy pillanatra azt hihesse, vanmögötte valaki.

Szörnyek a fotón

Mindenki imád a Facebookra vagy az Instagramra posztolni bolondos fotókat - hát most itt azalkalom! Vásárolj vagy készíts néhány maszkot, vegyél pár vámpírfogat, fekete rúzst! Pár perc alattmindenki ijesztőre maszkírozhatja magát, aztán elő a telefonokkal, és indulhat a fotózás.

Üsd, ahol éred!

Ha úgyis egész héten stresszes voltatok, most itt az ideje, hogy kieresszétek a gőzt. Készíts házilagpinatát (édességekkel töltött zsák – a neten számos ötletet találsz, hogy állítsd elő otthon), akaszd fela szobában (a környéken ne legyenek értékes tárgyak)! Vendégeid bekötött szemmel egy bottal sorrapróbálhatják eltalálni addig, amíg ki nem hullanak belőle a csokik, cukrok. Jobb, ha többet készítesz,mert ezt mindenki ki akarja próbálni.

Hatodik érzék

Üljetek körbe a szobában, és valakit nevezzetek ki szellemnek. Az ő feladata, hogy amíg mindenkibehunyja a szemét és a házigazda tízig számol, ő csendben egyikőtök széke mögé lopakodjon. Akövetkező másodpercekben koncentráljatok, hogy érzi-e valaki a jelenlétét maga mögött. Ha igen,annak azt kell mondania: Szellem van mögöttem. Ha valaki kimondja, de tévesen, ő a következőszellem, ha senki nem szólal meg, akkor az, aki nem találta ki, hogy mögötte van.

Rettegés a kanapén

Éjfél után lámpaoltás, és elő a félelmetes filmekkel! Ez lehet valamelyik klasszikus: Halloween,Rémálom az Elm utcában, Sikoly, Ideglelés (The Blair Witch Project). Vagy valami új, ha még nemláttátok: Gonosz halott – Evil Dead remake; Úgy fent, mint lent; Oculus.

És néhány recept, hogy még autentikusabb legyen a parti:

Ez is érdekelhet!

Rémisztő agysüti halloweenre

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.