TOP 5 partiötlet és receptek Halloweenre

Ahogy a Valentin nap, úgy lassan a Halloween is beszivárog hozzánk. És miért ne szivárogjon, ha ez egy jó alkalom egy rendhagyó bulizásra? 

A Food Network tévécsatorna összeszedett néhány receptet és tippet, hogy rendezhetsz olcsón, kevés rákészüléssel partit, amiben teret kapnak a vicces és félelmetes események.

Csontváz a szekrényben

Volt már olyan, hogy sötétben valós alaknak véltél egy kabátot, vagy egy próbababa a szívbajt hoztarád? Ezt most Te is előidézheted. A vendégek érkezése előtt öltöztess fel egy partvist néhány bőruhadarabba, sapkába, az arca legyen egy lufi, amire ijesztő kifejezést festesz. Állítsd be a lakás egyperiférikus pontjára, ahol a szemünk sarkából megpillantva olyan, mintha tényleg állna ott valaki! Habiztosra akarsz menni: állítsd be egy szekrénybe (foszforeszkáló matricákkal még ijesztőbbé teheted),és kérd meg egy barátod, hogy vegyen ki onnan valamit! És várd a hatást. A WC-ben akassz fel egyrémisztő lufiarcot, úgy hogy ha valaki a tükörbe néz a mosdó felett, egy pillanatra azt hihesse, vanmögötte valaki.

Szörnyek a fotón

Mindenki imád a Facebookra vagy az Instagramra posztolni bolondos fotókat - hát most itt azalkalom! Vásárolj vagy készíts néhány maszkot, vegyél pár vámpírfogat, fekete rúzst! Pár perc alattmindenki ijesztőre maszkírozhatja magát, aztán elő a telefonokkal, és indulhat a fotózás.

Üsd, ahol éred!

Ha úgyis egész héten stresszes voltatok, most itt az ideje, hogy kieresszétek a gőzt. Készíts házilagpinatát (édességekkel töltött zsák – a neten számos ötletet találsz, hogy állítsd elő otthon), akaszd fela szobában (a környéken ne legyenek értékes tárgyak)! Vendégeid bekötött szemmel egy bottal sorrapróbálhatják eltalálni addig, amíg ki nem hullanak belőle a csokik, cukrok. Jobb, ha többet készítesz,mert ezt mindenki ki akarja próbálni.

Hatodik érzék

Üljetek körbe a szobában, és valakit nevezzetek ki szellemnek. Az ő feladata, hogy amíg mindenkibehunyja a szemét és a házigazda tízig számol, ő csendben egyikőtök széke mögé lopakodjon. Akövetkező másodpercekben koncentráljatok, hogy érzi-e valaki a jelenlétét maga mögött. Ha igen,annak azt kell mondania: Szellem van mögöttem. Ha valaki kimondja, de tévesen, ő a következőszellem, ha senki nem szólal meg, akkor az, aki nem találta ki, hogy mögötte van.

Rettegés a kanapén

Éjfél után lámpaoltás, és elő a félelmetes filmekkel! Ez lehet valamelyik klasszikus: Halloween,Rémálom az Elm utcában, Sikoly, Ideglelés (The Blair Witch Project). Vagy valami új, ha még nemláttátok: Gonosz halott – Evil Dead remake; Úgy fent, mint lent; Oculus.

És néhány recept, hogy még autentikusabb legyen a parti:

Ez is érdekelhet!

Rémisztő agysüti halloweenre

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.