Az egyik fő élelmiszerlánc máris korlátozza, mennyi tojást vehetünk

Elindultak a szigorítások: a megosztó fogadtatású új rendeletre reagálva, miszerint már a tojás és a krumpli is hatósági áras, az egyik élelmiszerlánc máris elkezdte a vásárlás maximalizálását.

Nem tartott sokáig, hogy elkezdjenek becsorogni a tojásvásárlás korlátozásáról szóló információk. Úgy tűnik, a CBA máris megszabta, mennyit vehet maximálisan egy vásárló a frissen hatósági árat kapott termékből – ahogyan ugyanis mi is beszámoltunk róla, a kormány új szabályzása alapján 2022. 11. 10-től elvileg év végéig a tojás és az étkezési burgonya bruttó kiskereskedelmi ára sem lehet magasabb a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál.

Maximum 30 tojást vehetünk?

Az árcsökkentés kötelező a kereskedőknek, egy kitétellel: a termelői piacokon nem kell alkalmazni a hatósági árat.

A Diétás Magyar Múzsa frissen feltöltött képe alapján azonban már beindult a korlátozás, legalábbis egy CBA Príma üzletben már 30 darabban határozták meg az egy vevő által megvásárolható maximális tojásmennyiséget – írja az Mfor.

A kereskedők egyébként 4 nap haladékot kaptak, hogy bevezessék az új árazást, a határidő tehát november 14-e.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.