Tippek tojásos nokedlihez

Megosztunk veletek pár jó tanácsot, amivel mindenki kedvencét, a tojásos nokedlit tehetitek még tökéletesebbé!

Vajon sült tojásos nokedli receptje

A tojásos nokedli laktató és viszonylag olcsó főfogás, amolyan tradicionális kedvenc - legtöbbünk szereti, és persze mindenki esküszik rá, hogy az ő receptje a legjobb. Régen az egyik leggyakrabban készített fogásnak számított, akár ebédről, akár vacsoráról volt szó, hiszen liszt, zsír és tojás mindig akadt otthon. Ma már idő hiányában sokkal ritkábban főzzük, akkor is inkább hétvégén. Egyes új keletű elképzelések szerint teljes kiőrlésű lisztből is finom - mi is kóstoltuk, de sajnos nagyon nem... a tojásos nokedli mégis fehér lisztből az igazi! És hogy mi dukál még mellé? Persze, az a bizonyos ecetes fejessaláta.

Ezeket olvastad már?

  1. Ahogy már fönt is említettük, a tojásos nokedli fehér lisztből a legfinomabb. Tudjuk, ez nem egészséges, de mivel csak alkalomadtán kerül az asztalra, így néha megengedhetjük magunknak.

  2. Fontos: a tésztát nem kell túlfőzni! Egyrészt nem túl gusztusos látvány, ha szétmállósra főzzük, másrészt az élvezeti érték is odalesz.

  3. Mindenképpen ajánlott a nokedliszaggató használata - egyszerre csak kis adag tésztát szaggassunk és főzzünk ki!

  4. A kész nokedlit a legjobb egy kis vajon - halkan jegyezzük meg, netán kacsazsíron - átforgatni, egy kis pirítás pedig különösen finom ízt adhat neki. Erre mehet a felvert tojás - ha tudunk, szerezzünk tanyasit.

  5. A fejessaláta teljes mértékben dukál az ételhez, a cukor el is maradhat belőle, de ha mindenképp megkívánja az ízlésünk, 1-2 evőkanállal biztosan nem lesz baj belőle. Ecetből ne a zöld flakonosat válasszuk, hiszen már egészen olcsón kaphatóak borecetek is, kísérletezzünk valamelyikkel!

Még több tojásos nokedli receptje

Címlapról ajánljuk

További cikkek