Tippek tojásos nokedlihez

Megosztunk veletek pár jó tanácsot, amivel mindenki kedvencét, a tojásos nokedlit tehetitek még tökéletesebbé!

Vajon sült tojásos nokedli receptje

A tojásos nokedli laktató és viszonylag olcsó főfogás, amolyan tradicionális kedvenc - legtöbbünk szereti, és persze mindenki esküszik rá, hogy az ő receptje a legjobb. Régen az egyik leggyakrabban készített fogásnak számított, akár ebédről, akár vacsoráról volt szó, hiszen liszt, zsír és tojás mindig akadt otthon. Ma már idő hiányában sokkal ritkábban főzzük, akkor is inkább hétvégén. Egyes új keletű elképzelések szerint teljes kiőrlésű lisztből is finom - mi is kóstoltuk, de sajnos nagyon nem... a tojásos nokedli mégis fehér lisztből az igazi! És hogy mi dukál még mellé? Persze, az a bizonyos ecetes fejessaláta.

Ezeket olvastad már?

  1. Ahogy már fönt is említettük, a tojásos nokedli fehér lisztből a legfinomabb. Tudjuk, ez nem egészséges, de mivel csak alkalomadtán kerül az asztalra, így néha megengedhetjük magunknak.

  2. Fontos: a tésztát nem kell túlfőzni! Egyrészt nem túl gusztusos látvány, ha szétmállósra főzzük, másrészt az élvezeti érték is odalesz.

  3. Mindenképpen ajánlott a nokedliszaggató használata - egyszerre csak kis adag tésztát szaggassunk és főzzünk ki!

  4. A kész nokedlit a legjobb egy kis vajon - halkan jegyezzük meg, netán kacsazsíron - átforgatni, egy kis pirítás pedig különösen finom ízt adhat neki. Erre mehet a felvert tojás - ha tudunk, szerezzünk tanyasit.

  5. A fejessaláta teljes mértékben dukál az ételhez, a cukor el is maradhat belőle, de ha mindenképp megkívánja az ízlésünk, 1-2 evőkanállal biztosan nem lesz baj belőle. Ecetből ne a zöld flakonosat válasszuk, hiszen már egészen olcsón kaphatóak borecetek is, kísérletezzünk valamelyikkel!

Még több tojásos nokedli receptje

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek