Tippek tojásos nokedlihez

Megosztunk veletek pár jó tanácsot, amivel mindenki kedvencét, a tojásos nokedlit tehetitek még tökéletesebbé!

Vajon sült tojásos nokedli receptje

A tojásos nokedli laktató és viszonylag olcsó főfogás, amolyan tradicionális kedvenc - legtöbbünk szereti, és persze mindenki esküszik rá, hogy az ő receptje a legjobb. Régen az egyik leggyakrabban készített fogásnak számított, akár ebédről, akár vacsoráról volt szó, hiszen liszt, zsír és tojás mindig akadt otthon. Ma már idő hiányában sokkal ritkábban főzzük, akkor is inkább hétvégén. Egyes új keletű elképzelések szerint teljes kiőrlésű lisztből is finom - mi is kóstoltuk, de sajnos nagyon nem... a tojásos nokedli mégis fehér lisztből az igazi! És hogy mi dukál még mellé? Persze, az a bizonyos ecetes fejessaláta.

Ezeket olvastad már?

  1. Ahogy már fönt is említettük, a tojásos nokedli fehér lisztből a legfinomabb. Tudjuk, ez nem egészséges, de mivel csak alkalomadtán kerül az asztalra, így néha megengedhetjük magunknak.

  2. Fontos: a tésztát nem kell túlfőzni! Egyrészt nem túl gusztusos látvány, ha szétmállósra főzzük, másrészt az élvezeti érték is odalesz.

  3. Mindenképpen ajánlott a nokedliszaggató használata - egyszerre csak kis adag tésztát szaggassunk és főzzünk ki!

  4. A kész nokedlit a legjobb egy kis vajon - halkan jegyezzük meg, netán kacsazsíron - átforgatni, egy kis pirítás pedig különösen finom ízt adhat neki. Erre mehet a felvert tojás - ha tudunk, szerezzünk tanyasit.

  5. A fejessaláta teljes mértékben dukál az ételhez, a cukor el is maradhat belőle, de ha mindenképp megkívánja az ízlésünk, 1-2 evőkanállal biztosan nem lesz baj belőle. Ecetből ne a zöld flakonosat válasszuk, hiszen már egészen olcsón kaphatóak borecetek is, kísérletezzünk valamelyikkel!

Még több tojásos nokedli receptje

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

A tojásos nokedli úgy a legfinomabb ,ha a zsíron,meg pirítunk apróra morzsolt kenyeret,és arra öntjük a tojást. Anyukám mindig így csinálta ,és én is . Próbáljátok ki.

orkito

Én mindig csinálok hozzá pirított szalonna kockát és a szalonna zsírjával locsolom meg. Mennyei! :)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.