Szomorú okból zárt be Szombathely egyik kedvenc étterme

Hiába volt a helyiek egyik kedvence, bezárt a szombathelyi Govinda Étterem. A Magyarországi Krisnatudatú Hívők Közössége által üzemeltetett étterem bezárásának szomorú oka van.

Nem sok étterem vívja ki vendégei szeretét olyan mértékben, mint ahogy azt a szombathelyi Govinda Étterem tette. Az éttermet a Magyarországi Krisnatudatú Hívők Közössége üzemeltette, akiknek saját márkájú étteremláncát az ország további 6 pontján megtaláljuk még most is. Az 5-ből 4,9-es Google-értékeléssel büszkélkedő étterem szomorú okból zár be.

A Govinda étteremlánc vega és vegán fogásokkal várta vendégeit / via

Budapesten, Egerben, Debrecenben és a Krisna-völgyben találkozhatunk még a vega és vegán ételeket népszerűsítő étteremmel. A szombathelyi egység gazdasági és személyi okokból zár be, ami a magas rezsit és az egyéb, folyamatosan emelkedő működési költségeket tekintve érthető.

A fűszerekkel teli, jóízű és friss alapanyagokból készülő ételeket vallástól és világnézettől függetlenül imádták a helyiek:

A Govinda éttermek megalakulásához erősen hozzájárult a ’70-es évek spirituális fellendülése, a zöld és vegetáriánus mozgalmak erősödése (…) A Govinda így a világ első nagyszabású vegetáriánus étterem-hálózata. Ma, 50 évvel később már több mint 110 Govinda étterem népszerűsíti szerte a világon a tiszta, vegetáriánus ízeket

- olvashattuk az étteremlánc bemutatkozó oldalán.

Az étterem így köszönt el vendégeitől:

Kedves Vendégeink! 3 év után éttermünk bezárja kapuit. Ez az időszak tele volt közös élményekkel, mosolyokkal, ínycsiklandó fogásokkal és meghitt pillanatokkal. Szeretnénk szívből megköszönni nektek, hogy végig velünk tartottatok, és hozzájárultatok ahhoz, hogy a mi kis helyünk különlegessé váljon. Mindig is a szívünkben őrizzük ezt az időszakot, és reméljük, hogy az általunk teremtett emlékek nektek is kedvesek maradnak. Köszönjük a támogatást, a hűséget és a sok-sok kedves szót! Minden jót kívánunk, és reméljük, még találkozunk!

Forrásunk volt.

A kép forrása: Facebook.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek