Szezonvégi epres süti

Nem érhet véget úgy az eperszezon, hogy ne készítenénk egy epres-túrós sütit, amelyet nagyanyáink is megirigyelnének. Tavaszvégi harmónia egy ínycsiklandó desszertben.

Az eper a tavasz talán legnépszerűbb kincse, amelyet főként azért szeretünk, mert rengeteg különböző ízzel képes összhangba kerülni. Nemcsak önmagában állja meg a helyét, de a banántól a bazsalikomig terjedő spektrum változatos alapanyagaival is képes tandemben tarolni. A túróval alkotott páros kifejezetten nagyanyáink konyháját juttatja eszünkbe.

Az epres-túrós süti receptjéért kattints ide!

És nem is véletlenül, hiszen az epres-túrós süti legnagyobb vonzereje épp az az otthonos hangulat, amelyet csak gyerekkorunkban, nagyanyáink köténye mellett tapasztalhattunk meg. Amire szükségünk lesz, az igazándiból néhány nagyon egyszerű, házias alapanyag, amelyek közül a legfontosabb értelemszerűen a földieper, illetve a jó minőségű házi túró.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...