Szezonvégi epres süti

Nem érhet véget úgy az eperszezon, hogy ne készítenénk egy epres-túrós sütit, amelyet nagyanyáink is megirigyelnének. Tavaszvégi harmónia egy ínycsiklandó desszertben.

Az eper a tavasz talán legnépszerűbb kincse, amelyet főként azért szeretünk, mert rengeteg különböző ízzel képes összhangba kerülni. Nemcsak önmagában állja meg a helyét, de a banántól a bazsalikomig terjedő spektrum változatos alapanyagaival is képes tandemben tarolni. A túróval alkotott páros kifejezetten nagyanyáink konyháját juttatja eszünkbe.

Az epres-túrós süti receptjéért kattints ide!

És nem is véletlenül, hiszen az epres-túrós süti legnagyobb vonzereje épp az az otthonos hangulat, amelyet csak gyerekkorunkban, nagyanyáink köténye mellett tapasztalhattunk meg. Amire szükségünk lesz, az igazándiból néhány nagyon egyszerű, házias alapanyag, amelyek közül a legfontosabb értelemszerűen a földieper, illetve a jó minőségű házi túró.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

El?re is elnézést kérek, hogy csak a kritikám miatt regisztráltam erre az oldalra. 17éve vezetek saját háztartást és rokonaim, barátaim szerint jól tudok sütni. Ezt csak azért jegyeztem meg hogy nem vagyok kezd? háziasszony. Bocsánat de ezt a receptet nem ajánlanám kipróbálásra senkinek. Nekem totál kudarc lett! A pite szeletelhetetlen. A töltelék szétfolyik, eláztatta a tésztát, ha behunyom a szemem és úgy falatozok az íze akkor is felejthet?. Mondom ezt azok mellett, hogy imádom az epret és a túrót is! Kidobott pénz és energia ez a recept.

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek