Az eper a tavasz talán legnépszerűbb kincse, amelyet főként azért szeretünk, mert rengeteg különböző ízzel képes összhangba kerülni. Nemcsak önmagában állja meg a helyét, de a banántól a bazsalikomig terjedő spektrum változatos alapanyagaival is képes tandemben tarolni. A túróval alkotott páros kifejezetten nagyanyáink konyháját juttatja eszünkbe.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/vl/8F/hbkeWdDlR1rQooJgpMS6UnuKD6iXvylJCxc711Vd.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=a4a9e37086ebb3314a034009f5508f55)
És nem is véletlenül, hiszen az epres-túrós süti legnagyobb vonzereje épp az az otthonos hangulat, amelyet csak gyerekkorunkban, nagyanyáink köténye mellett tapasztalhattunk meg. Amire szükségünk lesz, az igazándiból néhány nagyon egyszerű, házias alapanyag, amelyek közül a legfontosabb értelemszerűen a földieper, illetve a jó minőségű házi túró.