Fagyasztva négyszer annyi vitamint tartalmaz kedvenc zöld levelesünk

Ritkán fordul elő, hogy egy alapanyag egészségesebb legyen fagyasztva, mint frissen, egyik legkedveltebb zöld levelesünk esetében viszont, (hacsak nem egyenest a kertből szedve fogyasztjuk), ez a helyzet.

Az egyik legszuperebb tartósítási eljárás a fagyasztás, ráadásul nem kerül plusz pénzbe, és gyakorlatilag bárki számára elérhető megoldást jelent: fagyasztunk pörköltet, töltött káposztát, de zöldségeket, például spenótot is, számolva azzal, hogy bár sokáig elállnak így, tápértékük alacsonyabb lesz. Vagy mégsem?

A fagyasztott spenót négyszer annyi C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz

A Veg News tanulmánya szerint a spenót kivételt képez a fentiek alól:

a fagyasztott spenót ugyanis négyszer annyi C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz, mint a „friss”, amit lehet, hogy már egy-két napja várja sorsát

- írja a Sokszínűvidék.

Tehát, hacsak nem teljesen frissen, a kertből szedve és azonnal feldolgozva fogyasztjuk, jobban járunk, ha fagyasztottat veszünk, hiszen a mélyhűtött termékek előállításánál a szedés után a lehető leghamarabb hűtik fagypont alá a spenótot, így a legillékonyabb vitaminjai és ásványi anyagai is megmaradnak.

Forrásunk volt.


Még több zöldség itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...