Fagyasztva négyszer annyi vitamint tartalmaz kedvenc zöld levelesünk

Ritkán fordul elő, hogy egy alapanyag egészségesebb legyen fagyasztva, mint frissen, egyik legkedveltebb zöld levelesünk esetében viszont, (hacsak nem egyenest a kertből szedve fogyasztjuk), ez a helyzet.

Az egyik legszuperebb tartósítási eljárás a fagyasztás, ráadásul nem kerül plusz pénzbe, és gyakorlatilag bárki számára elérhető megoldást jelent: fagyasztunk pörköltet, töltött káposztát, de zöldségeket, például spenótot is, számolva azzal, hogy bár sokáig elállnak így, tápértékük alacsonyabb lesz. Vagy mégsem?

A fagyasztott spenót négyszer annyi C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz

A Veg News tanulmánya szerint a spenót kivételt képez a fentiek alól:

a fagyasztott spenót ugyanis négyszer annyi C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz, mint a „friss”, amit lehet, hogy már egy-két napja várja sorsát

- írja a Sokszínűvidék.

Tehát, hacsak nem teljesen frissen, a kertből szedve és azonnal feldolgozva fogyasztjuk, jobban járunk, ha fagyasztottat veszünk, hiszen a mélyhűtött termékek előállításánál a szedés után a lehető leghamarabb hűtik fagypont alá a spenótot, így a legillékonyabb vitaminjai és ásványi anyagai is megmaradnak.

Forrásunk volt.


Még több zöldség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?