Az egyik legszuperebb tartósítási eljárás a fagyasztás, ráadásul nem kerül plusz pénzbe, és gyakorlatilag bárki számára elérhető megoldást jelent: fagyasztunk pörköltet, töltött káposztát, de zöldségeket, például spenótot is, számolva azzal, hogy bár sokáig elállnak így, tápértékük alacsonyabb lesz. Vagy mégsem?
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/r7/vv/jJamf26p1oKvSq5NpXlRyUySUy01lH0VaGvRBRNf.jpg?p=lqip-16%3A9&s=06a3251450207ef127a91409a2a9e9c0)
A Veg News tanulmánya szerint a spenót kivételt képez a fentiek alól:
a fagyasztott spenót ugyanis négyszer annyi C-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz, mint a „friss”, amit lehet, hogy már egy-két napja várja sorsát
- írja a Sokszínűvidék.
Tehát, hacsak nem teljesen frissen, a kertből szedve és azonnal feldolgozva fogyasztjuk, jobban járunk, ha fagyasztottat veszünk, hiszen a mélyhűtött termékek előállításánál a szedés után a lehető leghamarabb hűtik fagypont alá a spenótot, így a legillékonyabb vitaminjai és ásványi anyagai is megmaradnak.
Még több zöldség itt: