6 alapanyag, amivel vigyázz, mert sósabb, mint gondolnád

A túlsózás konyhai balesetéhez több úton is eljuthatunk: elég hozzá szerelmesnek lenni (legalábbis azt mondják), benézni a receptben írt mennyiségeket, vagy a kelleténél jobban megdönteni a szórót. Ezen kívül érdemes az alábbi alapanyagokkal is vigyázni, ugyanis jóval sósabbak, mint hinnénk.

Amikor elsózunk egy ételt, az első falatnál azonnal szertefoszlik a tökéletesség minden reménye – még egy minőségi alapanyagokból főzött, elegáns fogás sem ér semmit, ha túl sok só zúdult bele. Ilyenkor pedig az ember – érthető módon – azonnal elkezdi keresni a bűnbakot: vajon a recept volt pontatlan vagy a szakács? Persze ezek gyakrabban előforduló szituációk, de érdemes lehet abba is belegondolni, mi mindent dobáltunk még a són kívül a fazékba. Ha az alábbi alapanyagok egyike is a listán volt, esélyes, hogy amiatt lett túl sós az étek.

Nézd meg galériánkban a meglepően sós alapanyagokat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...