Ezért nem mindegy, milyen sót szórsz a különböző ételekbe

Manapság már minden élelmiszerboltban meglepő választék vár minket, ami érinti az olyan hétköznapi, egyszerű alapanyagokat is, mint a só. De megéri-e ötfélét tartani otthon, vagy elég csak egy fajta az ízesítőből?

Volt idő, amikor a konyhákban, kamrákban és asztalokon csak egyféle lakozott, a jódozott, asztali ízesítő – persze azóta jobban kinyílt a világ, több lett a lehetőség az ízesítésre is. Manapság már választhatunk tengeri só, jódmentes só, Maldon , himalájai, de füstölt só közül is. Kérdés persze, hogy kell-e választanunk, vagy használhatjuk ugyanazt a terméket az összes különböző konyhai igényünkre. A cikkből kiderül!

Nézd meg galériánkban a sófajtákat, kattints a felhasználásokért a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ízes konyhai ötletekért kattints errefelé:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek