Salátázni bizony télen is lehet!

Az enyhülő idő és a tavasz közeledtének illúziója friss, színes fogások készítésére ösztönöz minket. Mert salátázni bizony télen is lehet, csak meg kell adni a módját!

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept

Én is azon nők táborát erősítem, akik minden kötött idejű diétától és fogyókúrától, évszaktól és ünnepektől függetlenül igyekeznek odafigyelni arra, hogy mit esznek. Ez nem az önsanyargatásról és éhezésről szól, hanem inkább egy kis tudatosságról. Hiszem, hogy ahhoz, hogy megőrizzük vagy visszanyerjük az általunk szeretett alakunkat, nem kell minden finom falatról lemondanunk. Csak egy kis mértékletesség és odafigyelés szükséges. Meg persze a rendszeres mozgás, de az egy másik lapra tartozik.

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept

Én sem csak zöldségeken élek, sőt! Ellenben nagyon szeretem a salátákat, különösen ha valóban tartalmasak - hússal, tésztával, vagy akár egy kis krutonnal bármikor turbózhatjuk őket. A lényeg, hogy salátánk önálló fogásként is meg tudja állni a helyét, azaz, ha lehet, elfogyasztása után 10 perccel ne kopogjon a szemünk az éhségtől.

Ne féljünk a magvak, a gyümölcsök hozzáadásától, és könyörgöm, készítsük otthon magunknak az öntetet! Nagyon egyszerű, hamar megvan, és legalább biztosan tudhatjuk, hogy mi van benne. Azt már csak csendben jegyzem meg, hogy finomabb is.

Citrusos- gránátalmás kacsasaláta recept

Az én februári kedvencem ez a citrusos-gránátalmás kacsasaláta, ami nemcsak elképesztően színes, de többek között a forró kacsamellnek köszönhetően hihetetlenül finom is. Őszintén szólva már attól az orromban érzem a frissen sült kacsa illatát, hogy csak írok nektek róla. Ehhez még jön egy kis narancs, gránátalma, bébispenót, pirított mogyoró, ha belefér akkor egy kis lilahagyma, és persze a vörösborecetes-citrusos-mézes salátaöntet. Azt hiszem, megvan az esti vacsora! Ne feledjétek, salátázni télen is lehet, csak meg kell adni a módját!

A Citrusos-gránátalmás kacsasaláta receptjét itt mentheted el

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.