Kitaláljátok, hogy készül a díjnyertes, lángos ízű balatoni fagyi?

Idén is megrendezték a Balaton Fagylaltja névre keresztelt vetélkedőt, azonban a győztes fagyi helyett mindenki a különdíjasól beszél, amit egy népszerű strandétel ihletett: a lángos.

2023-ban a Balaton Fagylaltja a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangósorbet-ja lett. Idén azonban sokkal több figyelem szegeződik az egyik különdíjasra, mely a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizósajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyija lett.

A fagyi ötletének születésekor Pálfi Attila és felesége azon töprengtek, milyen ízzel nevezzenek a versenyre, mire a nő megkérdezte tőle, hogy tudna-e lángosból fagylaltot készíteni. A férfi rávágta, hogy igen, majd megalkotta a csodás fagylaltkülönlegességet.

A különleges fagyiba a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják. Erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt.

A morzsa kiváló textúrát kölcsönöz a fagylaltnak. Bár nem mertünk túl merészek lenni, és fokhagymát is hozzáadni, a végeredmény mégis különleges és izgalmas

– olvasható a We Love Balaton cikkében.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek