Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rovarinvázió az egyik budapesti plázában - be kellett zárni az éttermeket

Korábban bezártak a Corvin Plaza éttermei, miután egy ellenőrzés során rovarszennyezettséget észleltek.

Kedden váratlanul a szokottnál korábban bezártak a Corvin Plaza éttermei, miután egy ellenőrzés során rovarszennyezettséget észleltek – értesült a hvg.hu. A bevásárlóközpontban egyedül a KFC maradt nyitva. 

A lap értesüléseit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is megerősítette. Ellenőrzésük során ők észleltek rovarszennyezettséget, az épület üzemeltetője ezután haladéktalanul vállalta, hogy saját hatáskörben felfüggeszti a vendéglátó egységek működését a rovarfertőzöttség elhárításáig.

A Corvin Plaza arról tájékoztatott, hogy a rovarok rajzása nemcsak nagyon sok magyar életét keseríti meg mostanában, hanem a boltokét, bevásárlóközpontokét is. Ezekkel a rovarokkal – például poloskákkal – szemben nehéz a védekezés és mostanában előszeretettel repülnek be épületekbe helyet keresve a tél előtt. A plázában ezért a rendszeres rovarirtást kiegészítették egy teljeskörű megelőző rovarirtással.

„Az éttermek szabadon eldönthették, hogy csatlakoznak-e, minden étterem csatlakozott. Mivel egyes hatóanyagoknak hosszabb időre volt szüksége ahhoz, hogy hatást gyakoroljanak, az éttermek közül néhány már délután 4 órakor bezárt, hogy ma délelőtt időben ki tudjanak nyitni” - írják a közleményben. Mára minden étterem kinyitott, és a szokásos módon üzemelnek.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!