Rajtunk kívül csak 3 ország láthatja a mai Google logót, ami a thai ételszobrászt élteti

Aki keresett ma már valamit a google-ön, annak feltűnhetett, hogy micsoda gyönyörű rajzolt ételkreációk vannak a logón. A mai nap Penpan Sittitrai ételszobrászé!

Ha éppen a Google-ön kutakodtok, pillantsatok rá a színes logóra is - ugye, milyen szép? Ma lenne 91 éves a thai ételszobrász, Penpan Sittitrai, ez a logó pedig őt ünnepli.

A hölgy mindössze egy kést használt munkájához - dinnyéket alakított hattyúvá, mangókat nyulakká, vagy egy krumplit kacsává. Egyik kedvenc motívuma a lótuszvirág volt, amit akár fokhagymából vagy babból is kifaragott.

2010-ben, 83. születésnapján a nemzet művésze címmel tüntették ki Thaiföldön.

Érdekesség, hogy a mai logó kizárólag a világ 4 országában látható: nálunk, Izlandon, Kubában és persze Thaiföldön.

Nézzétek, miket tudott :)

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...