Rajtad is múlik: szavazz a magyar plakátra!

A 2015-ös lyon-i Bocuse d’Or versenyre már javában folyik a magyar csapat felkészülése, most azonban rajtunk a sor, hogy támogassuk, és egy újabb győzelemhez segítsük őket!

Molnár Gábor idén májusban a 9. magabiztos hellyel kvalifikálta magát a világ legrangosabb szakácsversenyére, a Bocuse d’Or-ra. Komoly munkával és felkészüléssel teli hónapok állnak még Gábor és az egész magyar csapat előtt, ahol értelemszerűen a főzésé és az ételeké a főszerep, de emellett a világdöntős országokra kreatív feladatok is várnak.

Ilyen például a versenyzőt bemutató plakát elkészítése is, amelyek közül a közönség választja ki a legjobbat. Tavaly már sikerült ebben a versenyben győzedelmeskednünk, így Széll Tamás plakátja kapta a legtöbb szavazatot. Ne törjük meg a sikerszériát – néhány kattintással mi is hozzásegíthetjük országunkat az újabb győzelemhez!

A hazai szurkolótábor a Bocuse d’Or ’Best Poster Prize 2015’ Facebook-aloldalon adhatja le voksát, ahol az aktuális állás szerint éppen mi vagyunk az élen, de nem szabad elbízni magunkat, hiszen a szavazás csak január végén zárul le, addig is minden szavazat számít!

A Bocuse d’Or Akadémia felkérésére a plakátot a tavalyi évhez hasonlóan idén is a HG360 Reklámügynökség és a Fotógyár csapata készítette. A koncepció a magyar kártya jellegzetes grafikájára épül: az elszánt és magabiztos tekintet azt is jelzi, hogy igen erős kártyát szeretnénk kijátszani Lyonban, emellett a részletgazdag fotón megjelennek olyan elemek is, mint a kápiapaprika – Molnár Gábor kedvelt lecsó alapanyaga – vagy a gyöngytyúk, az idei döntő húsételének fő hozzávalója.

Lyonban ezentúl egyéb kihívások is várnak a magyar küldöttségre. A SIRHA nemzetközi szakkiállításon minden erejükkel hazánkra kell irányítaniuk a több mint 180.000 nemzetközi vendég és a gasztronómia legnagyobbjainak figyelmét, hiszen a 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének rendezési jogát tavasszal Magyarország nyerte el, ezért már most szeretnék a szakmát és a gasztronómia rajongóit Budapestre, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének következő helyszínére invitálni.

A felkészülést egyébként a Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán és Facebook-oldalán lehet folyamatosan nyomon követni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!