Íme a fenséges, spárgás quinoasaláta receptje, melynek ízét soha nem fogod elfelejteni

A saláta nemcsak az egészségről, de a természet ízeinek különleges és sokszor eszményi találkozásairól is szól. Mi most egy extra, elképesztően friss és zamatos saláta receptjét hoztuk el nektek, melynek két főszereplője a spárga és a quinoa lesz!

A tavasz és a nyár a szezonális zöldségeken alapuló ízletes, friss saláták időszaka, ahhoz azonban, hogy a legjobb ízeket elcsíphessük, muszáj résen lennünk: a spárga szezonja például nem tart sokáig, a zöldségek királyának ízeit alig két hónapig élvezhetjük, ilyenkor viszont előételbe és főételbe egyaránt szívesen tesszük. Néhány nappal ezelőtt a látványos és nem mellesleg mennyei ízvilággal rendelkező spárgamimóza receptjét mutattuk meg nektek, most pedig egy újabb spárgaremek, a gyors és nagyon zöld quinoasaláta kerül terítékre.

A gyors és nagyon zöld quinoasaláta receptjéért kattints ide! (Fotó: Hering András)

Ez a húszperces, nagyon egészséges és nem mellesleg igazán laktató étel tökéletes villásreggelire, gyors home office-os ebédre vagy könnyed vacsorára is, elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

150 g quinoa, 10 db zöldspárga, 6 db újhagyma, 0,5 citromból nyert citromlé, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem (nagy), 300 ml zöldség alaplé, 100 g parmezán sajt.

Először a quinoát átmossuk, majd a forró zöldségalaplében (hogy frissebb és ízesebb legyen) lefedve feltesszük párolni.

Eközben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket, a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd 5 perc után a párolás alatt lévő quinoához adunk mindent, és alaposan összekeverjük az edény tartalmát. További 5 percet főzzük egyben a quinoát a zöldekkel. Ha szükséges, önthetünk hozzá még az alaplevünkből, és magasabb hőfokra kapcsolva, folyamatosan kevergetve főzzük és pirítjuk az alapanyagokat.

A legvégén a frissen facsart citrom levével meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, reszelt parmezánnal vagy parmezánforgáccsal, plusz friss petrezselyemmel tálaljuk.

A quinoa, a friss zöldségek és a reszelt parmezán találkozása olyan izgalmas ízélményt fog nyújtani, amelyet a spárgaszezonnak köszönhetően még számos alkalommal megismételhetsz a következő egy hónapban.

A gyors és nagyon zöld quinoasaláta receptjéért kattints ide! (Fotó: Hering András)

A gyors és nagyon zöld quinoasaláta teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

(Fotók és recept: Hering András)

Elindult a Nagy Tavaszi Receptversenyünk, melyen minden receptbeküldő nyer!

Lássa és tesztelje a te főztödet az egész ország! 2021. április 26. és május 23. között töltsd fel a kedvenc tavaszi fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és Nosaltys vászontáskával jutalmazunk – további nyeremények is várnak!

Nézd meg a részleteket, hogy te is részese lehess a kikeleti megújulásnak!


Különleges ételekre vágysz? Akkor ezeket is ki kell próbálnod még:

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek