A profi sült hús grillezőn készül!

A serpenyőben sült hús nagyon finom, a grillezőn készült hús pedig mennyei! Mondjuk úgy: óriási a különbség a két készítési mód között. De milyen grillszettet vásároljunk? (x)

Tavasszal elérkezik a kerti sütések ideje. Aki nem kertes házban lakik, az is besuvaszt egy grillsütőt az erkélyére, mert tudja megéri! A szabad tűzön, faszénen sült húsok, zöldségek íze teljesen elképesztő.

Ezeket olvastad már?

Milyen grillsütőt vásároljunk?

A kerti sütés megszállottjai a legegyszerűbb tűz fölé szerelhető grillrácstól kezdve a több milliós gázberendezésekig széles skálán válogathatnak, pénztárcájuk méretétől függően. De mégis milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb grillszettet?

Külső tényezők

Elsősorban az időjárás tudja befolyásolni egy kerti grillezés kimenetelét. Nagy szél és záporeső a két legnagyobb ellenség. Éppen ezért találták ki a mélyített alsó rekeszes grillezőket, erre kerül a rács és az esőbiztos fedél, mely helyenként légbeengedő lyukakkal tarkított. A fedél felhajtható legyen, képezze szerves részét a szettnek, a levehető fedél csak nehézségeket okoz, kezünkben marad, nem tudjuk hová tenni és mivel forró, így balesetveszélyes is.

Rozmaringos-citromos csirke grillezve recept

Méret és mennyiség

Kis erkélyre három lábú faszenes grillsütő, még apróbb helyre elektromos grill fér. Óriás kertbe nagy gázgrill, kihajtható oldalrácsokkal vagy munkaasztallal is vásárolható. Amikor van helyünk bőven, akkor a sütési szokásainkra hagyatkozzunk. Nem mindegy, hogy csak néha és magunkban, szűk családi körben, barátunkkal, barátnőnkkel használjuk a készüléket, avagy minden hétvégén meghívjuk az összes szomszédot és barátainkat egy közös grillezésre. Az első esetben, hiába a nagy grillező, ha senki sem használja. Arra a pár alkalomra és főre elegendő egy kisebb berendezés. A második esetben viszont nem szívesen váratnánk az éhes vendégeket órákig, hogy végre egy falat húshoz jussanak.

Funkciók

A legkisebb buborék alakú sütők továbbfejlesztett változatai már állítható légbeömlővel rendelkeznek, így beállíthatjuk a tökéletes sütési hőmérsékletet. A kivehető hamutartó is egy jó tartozék, ennek köszönhetően könnyen tisztíthatóak. Az ennél nagyobb, henger formájú faszenes grillsütők, akár három sütési felülettel és fedélbe épített hőmérővel is rendelkezhetnek. Mindkettőnél fontos a hőálló, általában fekete festék, ez a bevonat a hosszú élettartam ismérve, így a káros környezeti hatások nem rongálják a készüléket. Ugyancsak fontosak a különböző lábak: egyik oldalon támaszláb, másik oldalon kerekek, így könnyedén arrébb tolhatjuk majd.

Gázgrill

Ezekben a készülékekben ugyan nem parázson sül a húsunk, de cserébe egy csomó kényelmi funkcióval rendelkeznek, melyeket a faszenes sütők legtöbbje nem produkál. Óriási pakolófelületek, gyors begyújtó, állítható sütési idő, hőmérő a tökéletes hőfok beállításához és még sorolhatnánk. Küllemükre is igen tetszetősek, viszont áruk igen borsos. Azoknak ajánlatos, akik nem szeretnek a tűzgyújtással bajlódni.

Keresd meg álmaid grillsütőjét most a Jófogáson!

Címlapról ajánljuk

6 vega/vegán étterem, ahonnan ünnepi finomságokat rendelhetünk

Feszül némi ellentmondás a karácsony és a húsmentes fogalmak között, de nem mindenki számára. Az alábbi éttermek is bizonyítják, hogy igenis készülhetnek ínycsiklandó ünnepi menük húsmentesen. Íme, 6 vidéki és fővárosi étterem, ahol vegetáriánus és vegán finomságok készülnek az ünnepekre!

Nosalty

További cikkek