A meleg nyári napok sztárja: könnyed és hűsítő panna cotta kókusztejből

Alig 10 perc munka van csak vele, és ha délben bekeveritek, szuper esti nasi lesz belőle! (x)

Talán senkinek nem kell bemutatni a panna cottát, ezt a klasszikus olasz desszertet, amit hagyományosan tejszínnel készítenek, és többnyire vaníliával, rummal, kávéval, esetleg karamellel ízesítenek. Nem úgy ezt a verziót, amit kókusztejből készítettünk, és így sokkal könnyedebb és frissítőbb lett!

Ennél üdítőbb desszertet el se tudunk képzelni

Persze nagy rajongói vagyunk az eredeti verziónak is, ugyanakkor így nyáron sokkal jobban esik ezt az üdítően savanykás alternatívát kanalazni, amibe lime-levet és mentát is csempésztünk. És hogy ne maradjunk gyümölcs nélkül, a tetejére varázsoltunk egy villámgyors málnazselét is, de ezt akár el is hagyhatjátok, és díszíthetitek ízlés és tetszés szerint.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...