A meleg nyári napok sztárja: könnyed és hűsítő panna cotta kókusztejből

Alig 10 perc munka van csak vele, és ha délben bekeveritek, szuper esti nasi lesz belőle! (x)

Talán senkinek nem kell bemutatni a panna cottát, ezt a klasszikus olasz desszertet, amit hagyományosan tejszínnel készítenek, és többnyire vaníliával, rummal, kávéval, esetleg karamellel ízesítenek. Nem úgy ezt a verziót, amit kókusztejből készítettünk, és így sokkal könnyedebb és frissítőbb lett!

Ennél üdítőbb desszertet el se tudunk képzelni

Persze nagy rajongói vagyunk az eredeti verziónak is, ugyanakkor így nyáron sokkal jobban esik ezt az üdítően savanykás alternatívát kanalazni, amibe lime-levet és mentát is csempésztünk. És hogy ne maradjunk gyümölcs nélkül, a tetejére varázsoltunk egy villámgyors málnazselét is, de ezt akár el is hagyhatjátok, és díszíthetitek ízlés és tetszés szerint.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!