Így gőzöld ki a mikródat 5 egyszerű lépésben

Valljuk be, a mikrónk belsejében rövid idő után áldatlan állapotok képesek uralkodni. Ezzel az egyszerű gőzöléses technikával búcsút mondhatunk a szennyeződéseknek. Otthon Tippünk következik!

A mikrohullámú sütő rendszeres tisztítása minden háztartásban fontos feladat, noha sokszor elfeledkezünk róla. A legpraktikusabb megoldás persze az lenne, hogy minden használat után kitöröljük belőle az ottmaradt szennyeződéseket, ám lássuk be, hogy ez nem lehet túl reális elvárás.

Így aztán a mikró néha hajlamos elszabadulni, és előfordulhat, hogy már-már téglabontóval kell leszedni az odaszáradt zsírt és ételfoltokat.

Így gőzöld ki a mikródat 5 egyszerű lépésben

Ezt elkerülendő, illetve a tisztítás további terheit is megkönnyítendő, van egy roppant egyszerű és praktikus megoldás, amivel előredolgozhatunk: gőzöljük fel az odatapadt szennyeződéseket!

Maga az eljárás roppant egyszerű, szinte semmi előkészületre nincs szükség, és mindössze pár perc utómunkálatot igényel. Mindössze egy citrom, egy "mikróbiztos" edény és némi csapvíz kell hozzá.

  1. Először is, töltsük meg háromnegyedéig csapvízzel a mikróba helyezendő edényt, és karikázzunk bele citromot - nyomkodjuk is meg őket egy kicsit, hogy kerüljön bele némi citromlé is.
  2. Ezt követően helyezzük az edényt a mikróba, és magas fokozaton melegítsük, amíg fel nem forr a víz. (Néhány percenként ellenőrizzük, hogy forr-e már.)
  3. Ha a víz elkezdett forrni, állítsuk le a mikrót, és hagyjuk pár percig dolgozni a gőzt, majd óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját, és távolítsuk el belőle az edényt.
  4. A mikró belsejét először egy nedves ruhával, majd szárazzal is töröljük át.
  5. Zárásként mossuk el a mikró belsejében található üvegtálcát, és töröljük át a külső részeket is.

Forrásunk volt.


Még több okos Otthon Tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...