Őszi színek a tányéron

Pompás sárga, békés barna és szívmelengető piros levelek - mi hangulatosabb az őszi erdő színeinél? Őszi alapanyagokkal ezt a hangulatot a tányérodra is rácsempészheted. (x)

A narancssárga a színpszichológia szerint boldogságot, lelkesedést, kreativitást jelent, sőt, élénkít, és növeli a szellemi aktivitást. Csupa jó dolog! Ideje kipróbálni az Electrolux receptrovatának sütőtökös-édesburgonyás gnocchireceptjét, hiszen a narancsos színű tésztagombóc már ránézésre is boldogsággal tölt el.

Sütőtökös gnocchi édesburgonyával recept leírása

A barnához magabiztosságot, gondoskodást és közvetlenséget társít a színszakirodalom. Épp ilyen lesz a rizottód is, ha követed az Electrolux receptjének instrukcióit. A sütőtök mellé vargánya és gesztenye kerül a tányérra, és már az első falatnál érezheted az őszi erdő minden zamatát!

Őszi rizottó gesztenyével és vargányával recept leírása

Piros tészta? Furcsa? Finom! A piros szín igazi energiabomba, élénkít és javítja a hangulatot, amire a hűvösebb őszi napokon szükséged lehet. Ételfestékre viszont nincs szükség, mert a cékla természetes színezőanyagával bármit gyönyörű pirosra fest. Tálalj piros szélesmetéltet kecskesajttal és pisztáciával gazdagítva, és máris igazi gasztrokalandban lehet részed.

Céklás szélesmetélt kecskesajttal és pisztáciával recept leírása

Ha kipróbáltál mindent, és még több inspirációra vágysz, nézz körbe az Electrolux videórecept-rovata, az Egy falat inspiráció oldalán. Klasszikus alapanyagokból készített, néha talán furcsának tűnő receptjeinkkel, izgalmas fogásokkal bővítheted repertoárod! (X)

Nézz meg más Egy Falat Inspiráció-receptet is!

Még több receptet az Electroluxtól itt találsz!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.