Az Oscar-esélyesek kajajelenetei

Vasárnap kiderül, idén melyik film nyeri az Oscart - mi pedig összegyűjtöttük a legjobb kajajeleneteket belőlük!

Az idei, immár nyolcvankettedik Oscar-díjkiosztó magyar idő szerint március 3-án hajnalban veszi kezdetét, az igazán elszántak pedig egészen hajnalig fenn is maradnak, csak hogy megtudják, ki nyerte - többek közt - a legjobb filmnek járó szobrot az akadémiától. Az Amerikai botrány című film bővelkedik dekoltázsban, tupírban, de a kilenc jelölt mindegyike tartogat izgalmas kajajeleneteket, vagy éppen olyan kulisszatitkok rejtőznek a hátterükben, mint Matthew McConaughey drasztikus fogyása a Dallas Buyers Club című filmhez. Örök kérdés, hogy vajon hogyan és miért éppen azokat az ételeket választják az egyes karakterekhez, amiket. A bonappetit.com összegyűjtötte a gasztronómiával, evéssel kapcsolatos motívumokat az idei Oscar-esélyesekből!

Gravitáció (Gravity)

A bonappetit.com szerzői is megemlítették a cikk írásakor, hogy a Gravitációban a szereplők egyetlen egyszer sem esznek asztronauta jégkrémet, egyetlen falatot sem! Sandra Bullock viszont a súlytalanság miatt nem tudja elfogyasztani ebédjét, mivel az nem marad egy helyben, de a kozmoszt végigbukfencezve vodkázó George Clooney-ról való hallucinálás is maradandó.

A nő (Her)

Az év egyik legnagyobb dobásának számító Her című filmben a főszereplő, Theodore Twombly kissé esetlen, de mégis szeretnivaló karaktere összesen kétszer ül asztalhoz úgy igazán rendesen étkezni, akkor is két különböző nővel. Egyszer, amikor randizni megy, aztán később az exfeleségével, amikor válásukat tárgyalják meg. A magas derekú nadrág felejthetetlen marad, és a smoothie-k és pizzaszeletek is.

Philomena

A Philomena című filmben az osztálykülönbségekből fakadó ellentétek élesednek ki: Philomena (Judie Dench) a gyermekét akarja megtalálni, akit korábban elszakítottak tőle. Martin (Steve Coogan) segít neki ebben, ám az Oxfordban kiművelt újságíró és Philomena kapcsolata korántsem feszültségektől mentes, tekintve, hogy Martin kifinomult ízlése nem igazán kompatibilis Philomena igényeivel, ami az étteremláncok kínálatánál messzebbre nem terjed.

Nebraska

Woody Grant meggyőződése, hogy nyer egy millió dollárt. Enni nemigen látjuk, ellenben végigissza a kocsmákat, így Montanától Nebraskáig megállás nélkül fogy a sör.

Philips kapitány

Szép kontraszt rajzolódik ki a Szomália partjainál támadást indító kalózok és a megtámadott hajó legénységének életmódja között: a kalózok egy étvágycsökkentő növénnyel próbálják csillapítani az éhségérzetüket, ez pont az ellenkezője a folyton kajaszüneteket tartó, sóvárgó legénység viselkedésének.

A Wall Street farkasa

A film nem bővelkedik kajajelenetekben, ellentétben az alkohollal és a drogokkal - rengeteg jelenet építkezik a segítségükkel, de hát az is valószínű, hogy a szereplők nem csak martinivel és olívabogyókkal tuningolták magukat. Tudomásunk szerint Donnie aranyhalas jelenetét valójában mindketten (a hal és a Donnie-t alakító Jonah Hill is) épségben úszták meg.

Amerikai botrány (American hustle)

Legeslegkedvesebb jelenetünk a filmből, amikor Jennifer Lawrence mikrót robbant, mert az intések ellenére fémet próbál melegíteni benne - Lawrence egyébként lubickol a kissé együgyű, mégis rafkós feleség szerepében. A filmben megjelenik még egy amerikai módra készített canelloni is, de a capuccino is jól fogy.

12 év rabszolgaság

A sokak által leginkább esélyesnek tartott filmben Solomon Northup szabad emberből lesz viharos hirtelenséggel rabszolga. Egyik pillanatban a családjával, majd két, a művészete iránt érdeklődő fehér férfival vacsorázik egy elegáns étteremben, akik végül becsapják és elrabolják. A film következő kockáiban egy alumíniumedényből veszi magához az ebédjét - már rabszolgaként - , a többi fogva tartottal egyetemben, a jelenetben pedig senki nem szól egy szót sem. Később az ültetvénytulajdonos iszákosságát és kegyetlenségét is saját bőrén tapasztalja meg.

Dallas Buyers Club (Mielőtt meghaltam)

Ron élete gyökerestül felfordul, amikor HIV-et diagnosztizálnak nála. A korábban igazi junkie-ként élő férfi elveti a kórházi kezelést, és alternatív gyógymódokat keres - olyan gyógyszereket, melyeket a hatóságok nem engedélyeztek forgalomba hozni. Ron “tiszta” életmódra vált, semmilyen késztermék vagy gyorskaja - egy jelenetben éppen egy szupermarketben vásárol transzszexuális üzlettársával, akivel visszarakatja a polcokra az összes egészségtelen élelmiszert.

+1

Bár nem jelölték, de az Adele élete paradicsomosspagetti-jeleneteit nem felejtjük!

(via bonappetit.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Nosalty

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!