Öngyilkos lett a Michelin-csillagos séf

Felakasztotta magát egy chicagói sztárséf.

Holtan találták kedden délután Homaru Cantut, a chicagói Moto étterem tulajdonosát és Michelin-csillagos séfjét. A 38 éves férfi a rendőrség szerint felakasztotta magát.

A férfit kedden délután abban a házban találták meg, ahol egy sörfőzdét akart nyitni - írja a Chicago Tribune. A férfit előző hónapban egy korábbi befektetője azért perelte be, mert állítólag az éttermei számláit személyes célokra használta, ezekről fizetett magának utazásokat, vacsorákat és személyes tárgyakat, ezért nem fizette ki a befektetőnek kijáró nyereséget.

A Michelin-csillagos séf nemrégiben nyitott egy kávézót, korábban pedig az azóta bezárt iNG éttermet vezette. Mivel gyerekként sokat nélkülöztek a családjával, foglalkoztatták a világ élelmezésének kérdései is, speciális édesítőszerekkel kísérletezett, és szintetikus húst és zöldségeket is szeretett volna kifejleszteni.

Éttermét, a Motót 2004-ben nyitotta, 2012-ben kapott Michelin-csillagot.

Olvastad már?

13 kajababona szerte a világból

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!