Öngyilkos lett a Michelin-csillagos séf

Felakasztotta magát egy chicagói sztárséf.

Holtan találták kedden délután Homaru Cantut, a chicagói Moto étterem tulajdonosát és Michelin-csillagos séfjét. A 38 éves férfi a rendőrség szerint felakasztotta magát.

A férfit kedden délután abban a házban találták meg, ahol egy sörfőzdét akart nyitni - írja a Chicago Tribune. A férfit előző hónapban egy korábbi befektetője azért perelte be, mert állítólag az éttermei számláit személyes célokra használta, ezekről fizetett magának utazásokat, vacsorákat és személyes tárgyakat, ezért nem fizette ki a befektetőnek kijáró nyereséget.

A Michelin-csillagos séf nemrégiben nyitott egy kávézót, korábban pedig az azóta bezárt iNG éttermet vezette. Mivel gyerekként sokat nélkülöztek a családjával, foglalkoztatták a világ élelmezésének kérdései is, speciális édesítőszerekkel kísérletezett, és szintetikus húst és zöldségeket is szeretett volna kifejleszteni.

Éttermét, a Motót 2004-ben nyitotta, 2012-ben kapott Michelin-csillagot.

Olvastad már?

13 kajababona szerte a világból

(via MTI)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?