Öngyilkos lett a Michelin-csillagos séf

Felakasztotta magát egy chicagói sztárséf.

Holtan találták kedden délután Homaru Cantut, a chicagói Moto étterem tulajdonosát és Michelin-csillagos séfjét. A 38 éves férfi a rendőrség szerint felakasztotta magát.

A férfit kedden délután abban a házban találták meg, ahol egy sörfőzdét akart nyitni - írja a Chicago Tribune. A férfit előző hónapban egy korábbi befektetője azért perelte be, mert állítólag az éttermei számláit személyes célokra használta, ezekről fizetett magának utazásokat, vacsorákat és személyes tárgyakat, ezért nem fizette ki a befektetőnek kijáró nyereséget.

A Michelin-csillagos séf nemrégiben nyitott egy kávézót, korábban pedig az azóta bezárt iNG éttermet vezette. Mivel gyerekként sokat nélkülöztek a családjával, foglalkoztatták a világ élelmezésének kérdései is, speciális édesítőszerekkel kísérletezett, és szintetikus húst és zöldségeket is szeretett volna kifejleszteni.

Éttermét, a Motót 2004-ben nyitotta, 2012-ben kapott Michelin-csillagot.

Olvastad már?

13 kajababona szerte a világból

(via MTI)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.