Vége az éjszakai fagyizásnak és pizzázásnak Milánóban?

Az olaszokra oly' jellemző éjszakai élet ellen léptek fel a milánói lakosok: elegük van abból, hogy egész éjjel hangoskodnak a pizzázó, iszogató, fagyizó helyiek és turisták.

Kiakadt Milánó a hangoskodókra, ezért a város önkormányzata betiltaná az éjszakai elviteles étkezdéket és utcai italozást 12 kerületben.

A fagyizókat, pizzázókat, italokat értékesítő egységeket is érintené az új olasz törvény, amennyiben pedig elfogadják, május közepén léphet életbe, és novemberig érvényben marad majd.

Be akarják tiltani az olaszok az éjszakai pizzázókat és fagyizókat

Elege lett Milánó lakóinak a hangos éjszakai életből: a milánói polgármester, Marco Granelli úgy véli, egyensúlyt kell teremteni a lakosok békéje és nyugodt éjszakája meg a pezsgő társasági élet között.

A tiltás hétköznapokon éjjel fél egykor, hétvégén és ünnepnapokon pedig fél kettőkor lépne életbe, és reggel hatig tartana, és csak közterületekre és az éttermek/bárok/fagylaltozók kiülős részeire vonatkozna. Tehát beltéren továbbra is lehetne éjszaka is pizzázni és fagyizni

– írja a Telex.

A helyieknek május végéig van idejük, hogy eldöntsék, támogatják-e a törvényjavaslatot, de abból kiindulva, hogy már régebben is volt próbálkozás az éjszakai fagyizók „elhallgattatására", és általános felháborodás övezte az ötletet, lehet, hogy az egész lufi kipukkad majd.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.