Kiderült, hogy tényleg olcsóbb-e Olaszországban bevásárolni

Most végleg eldől, hogy itthon vagy Olaszországban lehet-e kevesebb pénzből bevásárolni.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Olaszországban rendkívül jutányos áron, 600 forintért lehetett megvásárolni az egyik népszerű Barilla-szószt. Ám annak érdekében, hogy egy teljesebb képet kaphassunk az árkülönbségekről, a Telex most több termék árát is összehasonlította. Most kiderül, hogy az olaszországi vagy a magyarországi Lidlben lehet kevesebb pénzből bevásárolni.

Kiderült, hogy tényleg olcsóbb-e bevásárolni Olaszországban

Drágább Olaszországban bevásárolni, mint itthon

Az oldal újságírói összesen 22 terméket választottak ki, melyek meghatározásakor figyeltek arra, hogy csak olyat válasszanak ki, amely mindkét országban kapható a Lidlben, így az árak tökéletesen összehasonlíthatók voltak. Az említett élelmiszerek között szerepelt többek között friss tojás, extra szűz olívaolaj, 500 g spagetti, kenyér, alma, hagyma, burgonya, paradicsom, vaj, szalámi, Coca Cola, 1 kg csirkemell filé és 1 kg sertéskaraj.

Ezek alapján kiderült, hogy az extra szűz olívaolaj majdnem 1200 forinttal olcsóbb kint (2504 forint itthon és 3699 forint kint), a csirkemellfilé viszont 1400 forinttal drágább (1619 forintba kerül itthon és 3017 forintba kint).

Szintén nagy különbségek láthatók a kenyereknél

Magyarországon a legolcsóbb félbarna vekni 579 forint, Olaszországban viszont a legolcsóbb háromnegyed kilós fehér vekni kilós ára több mint kétszer ennyi. De a napraforgóolaj (525 forint itthon és 722 forint kint), a krumpli (698 forint itthon és 1132 forint kint) és a tojás (500 forint itthon és 1330 forint kint) is sokkal drágább az olaszoknál.

Ez annyit tesz, hogy Magyarországon 21.515 forintba kerül a nagybevásárlás, míg Olaszországban 25.584 forintba, vagyis kint 19 százalékkal kell többet fizetnünk, mint itthon. 

Bár Olaszországban drágább bevásárolni, ám az Eurostat legfrissebb adatai szerint kint 24 .102 euró az éves nettó átlagfizetés, itthon azonban csak 10.754 euró. Ez 380-as árfolyammal számolva Olaszországban 763.230 forintos nettó havi átlagbért jelent, itthon pedig 340.543 forintosat. Tehát ugyanazért a vásárlói kosárért a magyar átlagfizetés 6,3 százalékát kell elkölteni, az olaszoknak azonban csak bérük 3,3 százalékát – összegzi a cikk.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.