A karácsonyi és újévi ünnepi időszakot követően a húsvét is kiugró eredményekkel zárult a Nosalty életében: a gasztromagazin mind az áprilisi hónapot, mind az ünnepi hétvégét tekintve egyértelműen dominálta az online olvasottsági versenyt – a DKT Gemius havi összesítése alapján közel 22 millió oldalletöltést generáltak a kiadvány receptjei és cikktartalmai, amihez csak a húsvéti időszak 4,4 millióval járult hozzá.

Az oldal nagypénteken érte el áprilisi forgalmi csúcsát, több mint 734 ezer látogatóval. A Nosalty a négynapos hétvége során március legolvasottabb időszakához képest is 44 százalékkal nagyobb kattintásszámot produkált.
Nagy büszkeség számunkra, hogy a Nosalty lett a legolvasottabb gasztromagazin a húsvéti időszakban. Ez a siker a fantasztikus szerkesztőségi csapatunk, a lelkes közösségünk és természetesen az olvasóink közös érdeme. Köszönjük, hogy ilyen sokan választottak minket az ünnepi készülődéshez! Az eredmény azt mutatja, hogy a hiteles, inspiráló és praktikus gasztronómiai tartalmakra óriási igény van – és hogy az ünnepi időszakokban is a Nosalty az első számú digitális konyha, ahová az olvasók receptért, ötletért és élményért fordulnak
– mondta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.
A hónap legolvasottabb receptjeinek áttekintésével arról is pontosabb képet kapunk, hogy idén mi került a magyarok húsvéti asztalára:
- Verhetetlennek bizonyult a házi fonott kalács, amely kiváló édes kiegészítője a dominánsan sós, hagyományos húsvéti menünek.
- Idén előretört a könnyed túrós desszertként ismert Fanta-szelet,
- és az élvonalban végzett egy sokkal hagyományosabb, a Nyírségben és a Hajdúságban honos ünnepi étel, a sárgatúró.
- A finom falatok közül elmaradhatatlan az sonkatekercs és kaszinótojás is a kedvencek között szerepelt.
- Az olyan desszertek, mint a kókuszkocka, a répatorta és a Lajcsi szelet is igen keresett volt.